Hae
Mari Hietala

Ihan tavallinen flunssa

Voi hyvänen aika! Viikko sitten, ihan tavallisena lauantai-iltana, söin kismetin ja sen tehtyäni ihmettelin itsekseni miten kurkku tuntuu yhtäkkiä kipeältä. Toivoin sen menevän ohi yön aikana, ettei se nyt oikeasti ole kipeä, mutta turha toivohan se. Sunnuntaina makasin koko päivän sohvalla ja odottelin kuumetta nousevaksi, joka sitten ilahduttikin läsnäolollaan päivällä. Kuumehuippu saavutettiin illalla. Hieman jännitti tuleva yö heräilevän vauvan kanssa, koska kuumeessa olisi mukava ihan vaan nukkua. Yö meni yllättävän hyvin ja kuumekin alkoi laskea päästämättä kuitenkaan irti ihan kokonaan.

Kärvistelin pienessä kuumeessa vielä pari päivää, kunnes hikoilin sen yhtenä yönä kokonaan pois. Siitä lähtien olen niistänyt ja yskinyt eikä loppua näy. Paitsi tänään olen niistänyt vasta 2-3 kertaa, kun eilen tähän mennessä olin tehnyt sitä ainakin 10 kertaa. Joka päivä vähenee siis! Joku erittäin sitkeä tavallinen flunssa pääsi iskeämään kuin salama kirkkaalta taivaalta. Tavallinen flunssa eikä korona, sillä kävin virallisessa testissä ja tulos oli negatiivinen. Ollaan kovasti arvuuteltu, mistä sain tämän ja vaihtoehtoja on lähinnä perhekerho, vauvauinti ja ruokakauppa.

Kuumeessa vauvan kanssa ei ollut mitään herkkua alkuviikosta. Hän ehti ihan alkajaisiksi napata peikonlehdestä lehden irti ja tutustumaan suullaan siihen. Tietysti. Koska tiedän peikonlehden erittävän nestettä, joka ärsyttää ihoa, soittelin myrkytystietokeskukseen. Emäntä toisessa päässä totesi, ettei mitään hätää, ärsytysreaktio on paikallinen ja kysyi onko lapsella jotain oireita nyt. Eihän sillä ollut, siellä se paineli jo seuraavaan kohteeseen, Biolanin taimi- ja yrttilannoitepurkkia kohti. Kysyin samalla onko kiinanruusu myrkyllinen ja siihen sain vastauksen että ei, mutta ei hän sitä elintarvikkeeksikaan sanoisi. 😀

Onneksi nyt jo vähän jaksaa hoitaa lasta ja kotia, ehkä tämä siis vähitellen tästä. Aikani kuluksi kuluneen viikon aikana olen koukuttanut itseni Supercellin peliin Everdaleen. Siinä rakennetaan kylää vähän kuin Settlersissä. Hassua taas pelailla jotain, edes puhelimella, kun ei ole tullut moneen vuoteen moista tehtyä.

tavallinen flunssa

Tänään mennään hakemaan meijän ruokakauppatilaus ja ehkä Bauhausissa hakemassa kukkaruukkuja. Suuret suunnitelmat siis! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.