Hae
Mari Hietala

Vauva on nyt 2 kuukautta vanha

Tänään on se juhlapäivä, kun vauva on 2 kuukautta vanha, jee! Googletin eilen taas huvikseni, mitä kahden kuukauden ikäiselle vauvalle pitäisi kuulua, mutta en löytänyt mitään uutta mitä en jo olisi lukenut. Ehkäpä siis kerron vain oman versioni, mitä meidän vauveli touhuaa tässä iässä.

Ainakin nukkuu just nyt ja hymyilee mennessään. Vauva alkoi hymyillä monta viikkoa sitten ja se on tietysti aivan ihanaa! ♥ Pääkin nousee, kun vaan viitsii vähän, mutta ensireaktio mahallaan on kuin minä aikoinaan kuntosalilla ihana Marianne Katila pt:na. Sarjat olivat ihan jäätäviä ja minun kiroilusta tiesi treenin tuntuvan juuri oikealla tavalla.

2 kuukautta vanha vauva

Vauva viihtyy joitakin hetkiä itsekseen leikkimatolla ja sitterissä. Ei silti niin pitkiä aikoja, että ehtisin välttämättä syödä rauhassa tai esimerkiksi aamuisin juoda teen hiljaisuudessa. Sylissä ei saa pitää enää kuin joko olkapäällä tai naama menosuuntaan. Ja varsinkin täytyy olla menosuunnassa menohousut jalassa, koska sohvalla on erittäin tylsää. Sohva on vain syömistä varten eikä hengailua siellä ei siedetä.

Suurin muutos viime viikkojen aikana on yhtäkkiä tapahtunut nukkumisessa. Ensin olin huolissani aikooko vauva nukahtaa rinnalle koko vauvavuoden ja heti perään se vain loppui. Okei, hän nukahtaa kyllä rinnalle, mutta ruokailuvälineen tippuessa suusta hän herää. Jos siis haluaa hänen nukkuvan kunnolla, hänet täytyy asetella nukkumaan muualle erikseen. Olenkin ollut vähän ihmeissäni ensin mikä juttu, mutta nyt saattaa olla jo muodostumassa joitakin rutiineja. Hän nimittäin tykkää nukkua vaunuissa. Ihan sisälläkin. Eilen hän nukkui ensimmäiset päiväunet vaunuissa ja toiset vaunulenkillä. Illalla oli pakko lopulta viedä omaan pinnasänkyyn, jonne ei nukahda ihan mukisematta, mutta nukahtaa kuitenkin.

Paino hänellä ei nouse vieläkään mitään kiloa kuukaudessa. Tarkemmin tiedän vasta huomenna, kun käymme neuvolassa, mutta on tässä omia kotipunnituksia tehty lähes päivittäin. Ei hän vieläkään mikään nelikiloinen ole, mutta toivottavasti pian!

2 kuukautta vanha vauva on siis jo aivan eri kuin kuukausi takaperin. Silloin oltiin vielä niin sylivauvoja ja nyt alkaa ympäristö kiinnostaa kovasti. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.