Hae
Mari Hietala

Ajatuksia Curly Girl -metodista

*sisältää mainoslinkkejä
Ah, olen löytänyt uuden uskonlahkon! Aiemmin ajattelin, että voisin perustaa jonkun oman lahkon ja kiertäisin saarnaamassa pitkin pitäjiä uskottelemassa tavallisille tallaajille kuinka juuri minun elämänohjeeni sun muut pelastavat heidät kadotukselta, mutta ei, nyt minun ei tarvitse tehdä niin. Minä löysin jonkun toisen kehittelemän systeemin, joka kokoaa meidät hyväuskoiset ja höynähtäneet ympärilleen toistamaan rituaaleja toinen toistaan paremmilla tuotteilla. Kyse on Curly Girl Method -nimisestä asiasta. Ai vitsit kuulkaa!
Näin Annika Ollilan kuvat hänen hiuksistaan maanantaina instassa ja se oli menoa sen jälkeen. Minä vajosin niin syvälle internettiin, että päädyin katsomaan jopa pari youtubevideota Curly Girl metodista, koska halusin tietää mikä tää juttu nyt ihan oikeasti on. Miten tätä tehdään, mitä tarvitsen tähän jne.
Raivokkaan googlettamisen päätteeksi lähdimme miehen kanssa täsmäiskumatkalle Myllyyn ja hain Glitteristä mikrokuituturbaanin. Rakas kollegani töissä oli revennyt täysin lukiessaan minun instapäivityksestä mikrokuituturbaanista, mutta kyllä, tämä on ihan tosijuttu. Froteepyyhe ei tee hiuksille hyvää ja kun on kyse kiharoista, mikään niitä hajottava ei tietenkään ole sallittua. Ei normaali pyyhe, eikä hiusten harjaaminen. (Jos kiinnostus heräsi, Curly Girl -lahkolaisille on kehitetty ihan omia pyyhkeitä, esimerksi tämä Aquisin turbaani Lookfantasticilta.)
Ruohonjuuresta kävin hakemassa Ole hyvä -hoitoaineen hiustenpesua varten. Tarkoitus on siis pestä hiukset hoitoaineella ja sen jälkeen laittaa vielä latvoihin ihan normaalisti hoitoainetta. En sen enempää tällä erää hussannut tähän asiaan vaan käytän vanhat aineeni loppuun, vaikka ne eivät välttämättä olekaan täysin metodiin sopivia. Metodiin sopiva tuote on silikoniton, sulfaatiton ja alkoholiton.
Pesun jälkeen hiuksiin laitetaan jätettävä hoitoaine ja ilmeisesti myös jokin kiharat kasassa pitävä geelituote. Sitä minulla ei vielä ole, mutta ajattelin hankkia. Moni käyttää kuulemma ihan vaan tällaista L’Orealin geeliä. Jos olisin ollut tästä metodista maanantaina vielä paremmin perillä, olisin tajunnut mennä turbaani päässä nukkumaan. En kuitenkaan tehnyt niin vaan yön aikana kiharani olivat hieman suoristuneet ja tältä pehko näytti aamulla:

Aika pörröinen pää ilman siloittavaa geeliä siis. Fressasin aamulla tukkaa aivan iki-ihanalla Cutrinin öljyllä, koska olen huomannut sen edesauttavan kihartumista ilman tällaista metodiakin.

Eilen lähdimme töiden jälkeen lenkille ja letitin hiukseni. Jäinkin miettimään kuinka syvälle minä haluan mennä tähän uskontoon, sillä elämisestä tulisi ehkä turhan vaikeaa, jos täytyy varoa harjaamista ja muuta normaalia. Hurjan kiinnostunut minä tästä kiharahommasta olen, mutta tosiaan, en pidä asioista, jotka rajoittavat. En myöskään pidä ylimääräisten litkujen kanssa läträämisestä, joten en usko, että viitsisin fressata hiuksiani ihan joka aamu jollain geelillä ja olla harjaamatta hiuksia. Jos kuitenkin alan pestä tukan metodin mukaan ja edes vähän sinne päin yritän hoitaa sitä, kuten kiharaa kuuluu, saisinkohan käkkärää ongitttua esiin silti hieman enemmän kuin normaalisti? Onko siellä puolen ruutua kokemuksia tästä metodista?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.