Hae
Mari Hietala

Säästöprojekti: heinäkuun hurvittelut

Kun autoni alkoi temppuilla kesäkuun lopulla, päätin alkaa säästää rahaa vähän eri tyyliin kuin aiemmin. Innostuin säästämisestä todella ja kirjoitinkin kuukausi sitten hieman sijoittamisesta. Laitan tällä hetkellä minimisummat säästöön neljään eri rahastoon ja tarkoitus on tietysti nostaa säästösummaa jossain vaiheessa. Lähdin kuitenkin ensin minimillä, jotta sain homman käyntiin. Ei ole mielestäni väärin säästää vaikka vain kymmentä euroa kuussa, kunhan vain säästää.

Säästämisestä innostuminen ei ole kuitenkaan hillinnyt keskellä kesää tuhlaamista. On kuulkaa osteltu rottinkikalustetta parvekkeelle ja punoskoria Ikeasta. On myös pantu tilaten uudet juoksukengät ja kahviteltu ulkona. Tuhlasin heinäkuussa rahaa niin paljon, että vähän itkettäisi, jos edes hävettäisi. Mutta ei hävetä. Sen sijaan ostokrapuloissani täällä juostaan ties minkä lankakauppojen perässä ja hypistellään käsinvärjättyjä lankavyyhtejä, joiden hinnat hipovat taivasta paikoitellen. Onko olemassa ihmistä, joka olisi poistunut lankakaupasta alle 50 euron?

Kulutin heinäkuussa turhuuksiin näin:

Ravintolat 46,70 e, mikä on tosi paljon mielestäni. Neljä kertaa käytiin kahvilla jossain ulkosalla, kerran Rossossa syömässä ja näkyi listassa olevan myös Kotipizza. Rossossa syöminen oli hetken mielijohde, eikä meillä ole siis tapana käydä ulkona syömässä kovin usein. Kotipizzaan kyllä viedään rahat silloin tällöin.

Random-juttuja 129,34 euroa: ostin Body Shopista meille muutamia aineksia 29,20 eurolla, Flöriin olen käynyt viemässä 32,70 euroa ja kirjakaupasta tuli hankittua sijoituskirja sun muuta sälää 32,85 eurolla.

Pyöräilykypärä ja lukko pyörään maksoivat 79,85 euroa. Nämä onneksi ovat kertaluontoinen sijoitus ainakin hetkeksi.

Huonekaluosiosta löytyy 110,98 euron verran tuhlausta ja nämä ovat kyllä oikeasti ihan joutavia menoja siinä mielessä, että ihan joka kuukausi ei tämän kategorian kauppoja listalla onneksi ole. Jyskissä käytiin pari kertaa sekä kerran Ikeassa. Pentikistä ostin meille puuvillasatiiniset pussilakanat.

Vaatteisiin meni ”vain” 93 euroa, kun tilasin meille Riva Clothingin lintupaidat. Juoksukengät maksoivat 140 euroa. Tilasin myös jalkapallokorvikset, joiden hintaa en juuri nyt muista, mutta veikkaan tilauksen hinnaksi tulleen noin 20 euroa.

Mielestäni mun huhtikuun tuhlailuista yli puolet olivat täysin turhia. Pyöräilyyn liittyvät olivat tarpeellisia, mutta periaatteessa ilman kaikkea muuta olisin kyllä pärjännyt. Pahinta on, kun tuhlailu ei ole loppunut heinäkuun jälkeen, vaan tässä ollaan nyt niin lomalla, ettei yhtään haittaa, jos vähän laittaa rahaa haisemaan. 

Oikeasti pitäisi olla ihan hissukseen, sillä auton korjaus vei lähes 500 euroa ja elokuun puolelle meni myös pyörä, josta pulitin vajaan tonnin. Tällä menolla elän syyskuussa hyvin rauhallisesti ja toivon, että ei tule mitään yllätyksiä enää tälle vuodelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.