Hae
Mari Hietala

Pientä syysflunssaa, uusi kasvi ja muuttokuulumisia

Huomenta! Tänä lauantaina ei olla porhallettu heti aamusta ulos nauttimaan virkistävästä ulkoilmasta vaan lipitän vieläkin aamukahvia tässä samalla ja päivän ohjelma on ihan auki edelleen. Tuossa yhden perseessä olisi jalkapalloa tarjolla, sekä yläkentällä että Kaarinassa. Yläkentällä on naisten matsi ja Kaarinassa U17 EM-karsinta. Näistä jälkimmäiseen on alustavasti tarkoitus mennä, mutta sitä tässä nyt vielä vähän arvuutellaan.
Olen nimittäin ollut koko viikon enemmän ja vähemmän syysflunssainen. Meillä kiertää töissä joku ihmeen virus, joka ei nosta kuumetta ja olen ilmeisesti itsekin päässyt osalliseksi nauttimaan taudista. Sunnuntaina oli kurkku vähän kipeä, parin päivän päästä oli nenä tukossa, jäätävä väsymys puoleen väliin viikkoa ja loppuviikosta muuten vaan kipeä olo, mutta ei tosiaan kuumetta. Outo tauti, josta olisi ihan kiva jo parantua kokonaan, koska olisi vähän muutakin.

Jotain muutakin tällä viikolla: viherkasvit. Syynään mattien ja maijojen lehtiä vähän väliä ja tulkitsen kaikki pienet pisteet ötököiksi, vaikka tuskin ovat. Alan olla lähellä pohjalaisakan hermoromahdusta, joka johtaa siihen, että julistan keskellä keittiötä ”oo sitten saatana” ja lopetan syynäilyn. Olokoot ötököitä tai ei, kunhan kasvien juuret ovat hyvät ja elinvoimaiset eivätkä ötökät pääse ottamaan ylivaltaa. Kun ollaan muutettu, täytyy hoitaa nuo kaikki yksitellen neemöljyseoksen kanssa.
Meille muutti myös yksi uusi kasvi. Mun pitkään himoitsema philodendron micans, tuollainen tumma versio perinteisestä herttaköynnösvehkasta. Niin ihana! Siihen tulee ihan tummat samettiset lehdet ?

Oma muutto on siinä vaiheessa, että oon tyhjännyt mun vaatekaapin lähes kokonaan ja kaikki muu on tekemättä. Astiat, kosmetiikat ja eteisen kaapit olisi vielä puuhasteltava kasaan. En silti pakkaamisesta ole ottanut niin kovaa stressiä, sillä meillä on hyvin aikaa säätää irtotavaran kanssa. Osoitteenmuutokset on kuitenkin jo tehty ja avainten saaminenkin häämöttää jo nurkan takana. Aika jees! Jotenkin hassua, että muutto on oikeasti ihan pian käsillä.
Ihanaa lauantaita sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.