Hae
Mari Hietala

ONNISTUMISEN ILOA

Vaihdoin blogin bannerin eilen! Olin haaveillut siitä jo hetken. Oikeastaan jo aika kauan.
Ostin joskus pari kuukautta sitten vesiväritussit Suomalaisesta ja myöhemmin pyydystin vesiväreille sopivaa paperia Akateemisesta. Tuskastelin nimittäin eri fonttien kanssa pitkään, mutta en vain löytänyt itselle sopivaa. Päätin lopulta, että piirrän/tekstaan/maalaan bannerin itse, koska osaan kyllä kirjoittaa ihan selkeästi kynällä, jos vain jaksan keskittyä.
Sain bannerin koneelle asti joku aika sitten, mutta en kuitenkaan paikoilleen ihan heti. Exäni on koodaillut tätä mun blogipohjaa joiltakin osin ja banneri on yksi sellainen. Siihen ei pääse käsiksi kuin muuttamalla koodia ja voitte ehkä kuvitella, etten ole ajatellut mitään koodihommia sen jälkeen, kun asuin jonkun superkoodaajan kanssa. On niin helppoa delegoida joku juttu sille, joka osaa kuin opetella itse, vaikka ihan hyvin pystyisi, jos vähän jaksaisi keskittyä.
Superkoodaaja-exäni on sen verran kiireinen koodaaja, että lopulta spämmäsin facechatin täyteen kysymyksiä kuinka pääsen käsiksi koodiin (samalla sekunnilla keksin, että voisin vain etsiä siitä koodista kaikki .jpg -päätteiset jutut), kun en tietenkään tiennyt miten tunnistan sen bannerikohdan sekamelskan keskeltä. Sain vähän vinkkejä, tajusin mitä pitää tehdä (koska olin nähnyt miten hän sen tekee) ja lopulta osasin ihan itse vaihtaa bannerin! 
Ihan mieletön onnistumisen fiilis! Vaikka kyse ei ollut avaruustekniikasta tai mistään vaikeasta koodikielestä, olin koko eilisen ihan onnessani, kun osasin itse! Kaiken lisäksi sain muutettua bannerin vielä linkiksi, jotta sitä klikkaamalla pääsee takaisin pääsivulle.
Nyt tuntuu vihdoinkin siltä, että blogissani on mun näköinen banneri, jes! Ja vielä ihan ite osasin (pienellä avustuksella).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.