Hae
Mari Hietala

Sunnuntairetki: Marttilan Korven eräreitistö

Marttilan Korven eräreitistö sijaitsee nimensä mukaisesti Marttilassa, Marttilan Korvessa. Marttila taas sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Turusta. Eräreitistöltä löytyy yhteensä 27 kilometrin verran polkuja ja niistä saa tosi kivasti rakennettua itselle sopivia kokonaisuuksia sen mukaan haluaako kiertää pidemmästi vai lyhyemmin. Me ei kävelty kilometriä enempää, kun meillä ei ihan ole varusteet kunnossa tätä eräretkeilyharrastusta varten ja oli toisaalta yllättävän kylmä. Oli kuitenkin kaiken kaikkiaan todella ihana ja etenkin mielenterveydelle tärkeä retki! Lisäksi taaperolla oli aivan sairaan hauskaa pitkospuilla.

Me jätettiin auto parkkiin Huhtaanmäelle, jossa oli vessat ja kartat sun muut ihan kuin kyse olisi kansallispuistosta eikä vain pikkuisen Marttilan eräreitistöstä. Vaikutti todella hyvältä paikalta jo siinä vaiheessa! Valitsimme meidän eräreitiksi puolen kilsan kävelyn lähimmälle kodalle, joka sijaitsi Ryyppykalliolla. Hieno nimi paikalla!

marttilan korven eräreitistö marttilan korven eräreitistö

Me syötiin eväät kodalla, kun nyt kerran oli lähetty, vaikkei matka tosiaan ollut pitkä parkkipaikalta. Ei viitsitty lähteä kiertämään, kun matkoista olisi tullut useampia kilometrejä ja meillä oli vain kantoreppu välineenä taaperon kanssa.

marttilan korven eräreitistö marttilan korven eräreitistö

Marttilan Korven eräreitistö vaikutti jo pelkästään ensimmäisen vastaan tulleen suon perusteella tosi hienolta! Tuolla on pakko päästä käymään uudelleen joskus kesän korvilla ja kiertää joku kunnon kierros, mutta se vaatii lapsen kanssa kantorinkan. Taapero on sen verran holtiton menemisissään tällä hetkellä, ettei paljon auta, vaikka kuinka sanoo minne saa mennä ja minne ei. Huomasi silti kuinka hänellekin tekee hyvää epätasainen maasto, sillä hän oli mukkelismakkelis heti, kun tuli joku pieni nyppylä.

Meille aikuisille teki niin hyvää tämä pieni irtiotto metsään. Se, että päästiin lähtemään ajoissa, taaperon nukkumiset autossa toimivat todella hyvin, saatiin tehtyä ruoka kodalla lapsen kanssa… Kaikki onnistui tosi hyvin ja madalti taas kynnystä lähteä näille ihanille retkille. Metsä tekee niin hyvää!! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *