Hae
Mari Hietala

Kuulumisia sohvan uumenista

Tulee tosi hassu olo, kun ei ole ehtinyt päivittämään kuulumisia tänne ollenkaan. Ehkä mun ei kuuluisi tässä kohtaa elämässä stressata tästä blogista, kun varmaan tuon ihmisalun hoitaminen on tällä hetkellä se tärkein asia, eikö vaan? Kaipaan vaan niin paljon tätä kirjoittamisen tuomaa rentoutumista ja jonkin oman tekemistä, tämähän on aina vähän ollut sellaista pakoa vallitsevasta kaaoksesta. Etenkin nyt se on pakoa sohvan uumenista. 😀

Just nyt on siitä erikoinen hetki meneillään, kun vauva nukkuu ilman minua. En tiedä kauanko tätä onnea kestää, mutta yritän olla nopea. Se ei tosin ehkä tuo kaivattua rentoutumista.

MITÄ MEILLE KUULUU?

Kävimme viime viikon torstaina neuvolassa painokontrollissa, joka ei sitten ihan niin hyvin mennytkään. Vauvan paino ei ollut noussut tarpeeksi, joten saimme uudelleen määräyksen antaa lisämaitoja. Koen lisämaidot kamalan ongelmallisiksi siitä syystä, etten ole missään välissä ehtinyt pumpata maitoa, sillä olen halunnut itsekkäästi pitää kiinni yöunista, jotka muutenkin ovat olleet synnytyksestä lähtien hyvin vähäiset. Annoimme kaksi päivää sitten korviketta, josta alkoi vauvan perse mennä ihan ruvelle, joten se lysti loppui siihen. Sen jälkeen olen yrittänyt pumpata niissä väleissä kun olen vain voinut, mutta saalis ei toki ole ollut alkuun mikään kovin mahtava. Viime yönä alkoi jo tulostakin näkyä, mutta se maito meni sen sileän tien, kun heräsin kuutta minuuttia vaille kuusi valitukseen vierestäni ja olin aivan tööt kello 3-5 välisestä valvomisesta aiemmin yöllä. Jos tässä siis täytyy lisämaitojen kanssa jatkaa läträystä, täytyy ensi yönä jatkaa valvomista.

sohvan uumenista

Jotain muutakin välillä? Ulkoillut olen vain kahtena päivänä tällä viikolla. Vaunulenkille lähtö tuon rinnallaroikkujan kanssa tuntuu olevan välillä ihan työn ja tuskan takana, joten on ollut helpompi harjoittaa tiheää imua sohvalla. Joku tiheän imun ongelma täällä on nimittäin vaivannut koko viikon. Viikonloppusin on helpompi lähteä pidemmälle kävelylle, kun meitä on kaksi hoitamassa asioita.

Nyt kuulostaa siltä, että täytyy taas mennä. 😀 Toivottavasti pääsen kertomaan lisää kuulumisia sohvan uumenista taas viimeistään ensi viikolla!

2 kommenttia

  1. Hilla kirjoitti:

    Tuohon, ettei oikein ole aikaa pumpata maitoa – onko alipainepumppu tuttu? Sillä saisi toiselta puolelta otettua maitoa talteen samalla, kun vauva syö toiselta ja voisi myöhemmin antaa lisämaidoksi pullosta (etenkin jos ongelmana on, ettei vauva oikein jaksaisi imeä itse tarpeeksi pitkään rinnalla).

    • Mari H kirjoitti:

      Se onkin hassua tuossa alipainepumpussa, että joka kerta kun maito valuu ja laitan kerääjän paikoilleen, valuminen loppuu siihen. 😀 Että se ei ole kovin toimiva ratkaisu meillä. Viikonloppusin ja joskus muilloinkin olen nyt pumppaillut vähän aamusin, mutta ihan joka päivä ei kykene yön valvomisien jälkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.