Hae
Mari Hietala

Viherkasvit valtasivat asunnon

Se alkoi ihan viattomasti juorusta, palmuvehkasta ja peikonlehdestä. Sitten tuli kultaköynnös ja -palmu. Sitten nukkumatti. Sitten raitamatti ja nukkumaija. Sitten vähän lisää maijoja, toinen nukkumatti, taas lisää maijoja, pari kaktusta, pennimuori, anopinkieli, rönsylilja, muorinkukka, toinenkin muorinkukka… Meillä on todennäköisesti yli 50 viherkasvia ?
Mutta viherkasvit ovat kivoja! Ihania! Mahtavia! Ne tuovat ilmettä sisustukseen, niiden kasvamista on kiva seurata, ne puhdistavat ilmaa siinä samalla sekä kosteuttavat sitä.
Enkelinsiipi (Irkulta), yönkuningatar (äitiltä), minimaijoja (Bauhausista), kitukasvuinen anopinkieli (aluepäällikön työhuoneesta), muratti (eräältä pohjalaisemännältä), aivan ihana muorinkukka (Plantagenista) ja peikonlehti (Pirilän kukkatalosta ehkä)
Hurahdimme alunperin matteihin ja maijoihin ihan tosissaan. Luin matista, että se sopii tosi hyvin juuri makuuhuoneeseen puhdistamaan ilmaa, sillä se ei allergisoi. Halusin sellaisen, mutten oikein tiennyt mitä ja mistä etsiä. Googletin miltä nukkumatti näyttää ja ihastuin sen kirjaviin lehtiin oitis. Olin vähän skeptinen sen suhteen, mistä löydän meille yhtäkkiä matin, mutta niin hän vain tuli vastaan paikallisessa Bauhausissa.
Myöhemmin meille selvisi näillä matti- ja maijakasveilla olevan tapana nimensä mukaisesti nukkua öisin. Ne nostavat lehtensä ylös iltaisin ja avaavat ne levälleen päivisin. Se kuulosti sen verran hauskalta, että kyseisiä kasveja täytyi saada lisää.
Raitamatteja kaksi erilaista, silkkimaija vähän piilossa, verkkomaija (Bauhausista) ja joku maija, jonka nimeä en tiedä (Pirilän kukkatalosta)

Huomasimme myös kuinka eri kukkakaupoissa on tosi kiva kierrellä. Olemme tehneet sitä välillä hyvinkin tiuhaan tahtiin ja myyjät varmaan jo ihmettelevät, mikä hiipparikaksikko me oikein ollaan. Useinhan sitä tietysti tuli ostettuakin joku uusi horsma, kun noita maijojakin on joku miljoona erilaista ja toinen toistaan hienompia. Yhtään rumaa mattia tai maijaa ei ole olemassa.
Aaroninparta ?

Pennimuori, aaroninparta, muorinkukka (Plantagenista), kultaköynnös x 3, kaktus ja tumma palmuvehka eli Raven (Pirilän kukkatalosta)
Muutamia pistokkaita olemme ostaneet myös kasvitieteellisestä puutarhasta, kuten aivan ihanan aaroninparran, kilpipiilean, lehtikaktuksia ja kiinanruusuja. Kiinanruusuista yksi aikoo ilmeisesti alkaa kukkia pian, vaikka hän on tosi pieni vielä.
Suurin yllätys tapahtui tämän viikon tiistaina liittyen nukkumatin harvinaisempaan versioon, lemon lime marantaan. Törmäsin joskus instassa moiseen ja sen jälkeen olemme välillä googlettaneet, josko kukkaa saisi jostain nettikaupasta, joka toimittaa Suomeen. Joka paikasta se on aina ollut loppu, kunnes tiistaina jostain vain tuli mieleen taas tuo asia ja löysinkin yhden hollantilaisen puljun. Linkkasin Jonille, joka vastasi ”ehkä se vielä joskus rantautuu Suomeen”. Vastasin, että joo niinpä ja jatkoin elämää. Tulin kotiin, paukkasin keittiöön ja mikä se siellä pönötti? No se samperin lemon lime maranta. Miten sattuikaan? ? Mies oli tilannut sen pari viikkoa sitten minulta salassa ja yllätti kyllä tosissaan! Leijun vieläkin jossain nukkumattipilvessä ja olen onnellinen, kun meillä on moinen kasvi täällä. Se on niin hieno!

Meillä on siis kunnon viidakko ja hiilinielu täällä. Yhtään uutta kasvia meille ei oikein enää saisi tulla, sillä tänne ei mahdu enää enempää. Haaveissa kuitenkin on jättipeikonlehti ja pari erilaista muorinkukkaa sekä tietysti ne kaikki loputkin maijat, joita emme vielä omista.
Mitä viherkasveja sulla on?

Yksi kommentti

  1. Unknown kirjoitti:

    Hei. Itse haaveilen tuosta maranta lemon limestä, voisitko myydä siitä pistokasta??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.