Hae
Mari Hietala

Pakkauslista yhden yön telttaretkelle

Heti edelliseltä telttaretkeltä selvittyämme aloimme tietysti suunnitella jo seuraavaa. Päätimme seuraavaksi suunnata Teijon kansallispuistoon, johon kävimme tutustumassa juuri sunnuntaina telttaretkeä silmällä pitäen.
Eilen kaivoimme rinkat esiin ja aloimme pakkauspuuhiin. Tahkis tietysti tässä ajassa ehti pakata rinkan jo pari kertaa, mutta minä tungin makuupussin ja -alustan alimmaiseksi eilen enkä ole sen jälkeen jaksanut miettiä voisiko tämän tehdä paremminkin. Tänään pakkasin vaatteet, mikä olikin taas mallia ”mitähän unohdan”, kun juoksin pitkin ja poikin tajuten, että esimerkiksi pipo olisi erittäin hyvä juttu ottaa mukaan. Seuraavaksi marmatin pipolaatikon äärellä kuinka mulla ei ole yhtään mun vihreään villapaitaan sopivaa pipoa. Sitten muistin, etten enää voi oikeasti ostaa yhtään pipoa vaan mun täytyy neuloa. Saa nähdä milloin mulla tulee olemaan täydellisesti mun retkikamppeisiin sopivan värisiä pipoja, kun tän hetken neuleprojekti on varmaan kesken koko tulevan kesän.

Meillä on nykyään erikseen vaelluslaatikko, johon varastoidaan kaikki pieni kama, mitä retkeilyyn tarvitaan. Istuinalustat, herkut ja kuksat esimerkiksi. 

Ostin uskaliaasti Lumenen päivävoidetta, joka tuntuu jopa toimivan, eikä ärsytä ihoa. Onhan sullakin suojakertoimet kunnossa sun voiteissa?

Tässä mun pakkauslista yhden yön telttaretkelle:
? makuupussi ja -alusta + retkityyny
? teltta tai muu yöpymisasia
? mikrokuitupyyhe + uimapuku
? merinovillakerrasto, merinovilla-alkkarit (ja jotkut tavallisetkin) ja merinovillatoppi
? merinovillasukat, vaellussukat x 2
? pitkät housut, jos haluaa vaeltamisen jälkeen vaihtaa jotkut toiset illan oleiluun (itsellä vanhat reikäset Ginan talvijuoksuhuosut, menee pieneen tilaan eikä paina paljon)
? kuulemma pitäisi olla merinovillainen t-paita, mutta en omista, joten otan mukaan yhden tavallisen vaihtopaidan, sekä lyhyt- että pitkähihaisen
? varalta myös yksi ylimääräinen juoksupaita mukana (ohut ja kevyt)
? villapaita (aivan liian muhkea, mutta menee yhen yön reissulle)
? kosmetiikkapussukka, joka sisältää hammasharjan, tahnan, aurinkorasvan, kosteusvoiteen
? semmottis liinoja, joilla voi putsata naaman (ajattelin jossain vaiheessa tämän tilalle yhden liinan, joka tuli viimeisimmässä kosmetiikkaboxissa mukana)
? ruokaa (illallinen, aamupala, lounas) ja herkut (enemmän on enemmän)
? sateen pitävä takki
? pipo, hanskat ja kaulahuivi
? kuksa ja muut syömisvälineet
? ruuantekovehkeet
? varavirta
? kamera ja vara-akku
? vessapaperi ja käsidesi
Toivottavasti en unohtanut mitään kovin tärkeää, koska muuten se tulee puuttumaan mun rinkasta seuraavalla reissulla. ? Kivaa retkeilyä sulle! Mä menen nyt syömään iltapalaa ja alan selata instaa.

2 kommenttia

  1. Helli Pippanen kirjoitti:

    Tämä tulikin hyvään saumaan, kun oon just lähdössä samanlaiselle retkelle, ja telttailukokemukset rajoittuu hmm… 2000-luvun alkuun? 😀 Kiitti esimerkkilistasta!

  2. Mari kirjoitti:

    Hahaa noniin! 🙂 Toivottavasti telttailu sujui hyvin. 🙂 Unohdin listasta yhden tärkeän eli juomarakon, mutta enpä ole nyt sitten kuitenkaan postausta päivittänyt.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.