Hae
Mari Hietala

Curly Girl Method -kuulumiset

Siitä on nyt pari kuukautta, kun innostuin Curly Girl metodista todenteolla. Kun ei ole lähes vuoteen värjännyt hiuksia ollenkaan ja kuitenkin kaipaa jotain piristystä, on kiva, että piristystä voi keksiä ihan vain hoitamalla suortuviaan eri tavalla. 
Ensimmäinen kuukausi oli kivaa kuhertelua kihartuvien hiusten kanssa, kunnes ne alkoivat rasvoittua yhtäkkiä aivan liian nopeasti minun makuuni. En ole koskaan ollut ihminen, joka pesee hiuksiaan päivittäin enkä aikonut nytkään alkaa sellaiseksi. Mitä harvemmin tarvii pestä, sen parempi mielestäni. Tykkään ajatuksesta ihon omista rasvoista, koska jokin funktio niidenkin olemassaololla täytyy olla. Nykyajan ihmiset pesevät vähän liian paljon itsestään ja elinympäristöstään bakteereja pois.
Liian nopeasti likaantuvat hiukset eivät tosiaan olleet mun juttu, joten jouduin siirtyä pesemään tukkaa shampoolla hoitoaineen sijasta. Löysinkin sopivasti Wikkeltä alennuksesta jo muutenkin halvan oliivishampoon, jolla olen nyt sitten pessyt noin kuukauden päivät. Sen saman kuukauden verran hiukseni ovat alkaneet palailla kuivempaan malliin, kun olen tainnut samalla unohtaa päivittäisen freshauksen, mrr.
hiukset pesty samana päivänä
Edessä häämöttää myös seuraava kampaaja-aikakin jo. Silloin tukka saa kyytiä Curly Girl metodin vastaisesti ja se on ihan ok. Vaikka metodista voikin saada itselleen uskonnon, minä en kykene ihan niin orjalliseen elämään. Menen hakemaan kesätukan kampaajalta raitojen muodossa ja blondaushan nyt on ehkä huonoin asia, minkä voi tukalleen tehdä tätä metodia ajatellen.
Kampaaja-ajan lähestyminen on saanut miettimään miten aion jatkaa kiharoiden suhteen enkä rehellisesti sanottuna tiedä. Minua vaivaa ne muutamat avaamattomat shampoopullot ja väärät hoitoaineet pesuhuoneessa, jotka haluaisin käyttää pois ennen kuin hamstraan lisää silikonittomia ja sulfaatittomia hiusaineita. Tässä maailmassa on muutenkin jo tarpeeksi turhia muovipurnukoita ja haluaisin edes joskus käyttää shampoot loppuun.
shampoo oliivi (myydään S-ryhmän kaupoissa ainakin) – hoitoaine The Body Shopin shea (mainoslinkki) – hiuksiin jätettävä hoitoaine (ei todennäköisesti CGM-hyväksytty) latvasuoja – geeli As I Am smoothing gel (mainoslinkki)

Jos palaan kampaajalla käymisen jälkeen vanhoihin tuotteisiin, jotain silti jää metodista käyttöön. Hiustenkuivaustapa ja jätettävillä hoitoaineilla läträäminen. Hiuksia en ole harjannut kahteen kuukauteen enkä totta puhuen edes kaipaa harjaa enää. Alkuun se tuntui vaikealta, mutta nyt ihan normaalilta.
Mites sillä puolen ruutua, ootko lähtenyt testailemaan Curly Girl hommia?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.