Hae
Mari Hietala

Parasta arkea

Puolivälissä tätä vuotta olin aika väsynyt kaiken muutoksen ja muuttamisen keskellä. Aikaa ei ollut mihinkään muuhun kuin töissä käymiseen ja muuttamiseen. Se oli stressaavaa. Ei jäänyt energiaa miettiä omaa uraa, itsensä kehittämistä ja hyvä, kun edes lenkille ehti. Lohduttauduin sillä, ettei muutto kestä ikuisesti ja että jossain kohtaa arki palautuu normaaliksi. Että on aikaa röhnöttää sohvalla, lukea kirjoja ja internettiä.
Viime viikolla koitti se päivä, kun sain mahdutettua kaiken sen yhteen iltaan, mikä tuntuu unelma-arjelta: treeni, ruoka ja itseni kehittäminen. Istuin sohvalla kuunnellen Tiia Konttisen (mainoslinkki) Bloggaajasta ammattilaiseksi -kurssin ensimmäistä osaa, kun tajusin, että tää on niin parasta just nyt. Kroppa väsyneenä tehokkaasta vatsalihastreenistä ja silti vielä aikaa katsoa yksi Tiian video sekä suunnitella blogijuttuja.
* Työpaikan kusipäät -kirja saatu blogin kautta
Olen aina ollut sellainen arkirakastaja, mutta nyt vielä enemmän tykkään tästä kaikesta. Ennen oli aina muka jotenkin kiire, mutta nyt ei. Se johtuu osaksi siitä, etten ole täyttänyt kalenteriani kahvitreffeillä (joidenkin kanssa kyllä pitäisi siellä kahvilla joskus myös käydä) enkä suunnitellut jokaista päivää täyteen jotain vaan töiden jälkeen menen kotiin, syön, urheilen ja sitten teen jotain, mitä milloinkin haluan. Joskus se on tv:n katselua, joskus lukemista ja usein bloggaamista.
Siitä, että on aikaa kehittää itseään ja pohtia mitä haluaisin tehdä isona, tulee tosi rentoutunut olo. Suoraan sanottuna tämä kaikki tarkoittaa sitä, että minulla on aikaa itselleni. Minusta tuntuu, että kun mulla on aikaa itselleni, mulla on aikaa myös muille jotenkin enemmän. Hassu oravanpyörä, mutta niin se taitaa vain mennä. Jos ketään ei voi rakastaa ennen kuin osaa rakastaa itseään, väitän, ettei ihmisellä voi olla aikaa kellekään toiselle ennen kuin hänellä on aikaa itselleen.
Millaista sun arki on?

2 kommenttia

  1. Susanna kirjoitti:

    Yleensä hyvinkin kiireistä ja tunnun useimmiten olevani oravanpyörässä josta on vaikea hypätä pois. Sairaslomalla ollessa aika on erilaista Okei välillä on kiirettä siltikin mutta enimmäkseen on aikaa vain olla itseni kanssa.

  2. Mari kirjoitti:

    Joo, tätä postausta kirjoittaessa mietin et olis varmaan vähän eri, jos olis lapsia. Nyt on kuitenkin vapaus tehä mitä huvittaa, kun ei ole vastuuta muusta ku itestään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.