Hae
Mari Hietala
Kaupallinen yhteistyö

Kaksi yötä Koivuniemen Herran farmilla Merikarvialla

Kaupallinen yhteistyö: Koivuniemen Herran farmi

Me vietettiin tällä viikolla kunnon landeloma Koivuniemen Herran farmilla Merikarvialla. Oltiin ihan maalla! Kirjaimellisesti, sillä meillä oli kahden yön lomapaketti ”Ihan maalla”.

Lomapakettiin kuului kaksi yötä maalaishotellissa, ruokaa ja muuta evästä, sauna suolammen rannalta, ranneke farmin pihan MuuMaa-landeteemapuistoon sekä eläinten aamuruokintaa aamupalan jälkeen. Tekeminen ei todellakaan loppunut kesken. Illat olivat ihania, kun sai omassa rauhassa nauttia kesästä, vaikka lapsen ehdoilla jouduimmekin menemään nukkumaan omaan makuuni turhan aikaisin. Ulkona olisi voinut istua yömyöhään kuuntelemassa ammuuta ja iihahhaata.

IHAN MAALLA

Kun saavuimme farmille, meidät otti vastaan vanhempi landeiluttaja Sirkkis. Hän kertoi meille nopeasti farmin historiasta, kun nimismies Magnus Selander oli alunperin perustanut tilan. Saimme huoneeksemme Aalin kamarin, jossa oli parisängyn lisäksi matkasänky pojallemme. Kävimme tutustumassa hieman jo eläimiin ennen kuin nappasimme meille tuodun grillauskopan mukaamme. Suuntasimme suolammen rannalle grillaamaan makkaraa. Korissa mukana ollut sekamehu oli erittäin hyvää!

Seuraavana aamuna aamupalan jälkeen pääsimme ruokkimaan lampaita ja lehmiä. Oli kuulkaa hassua ottaa heinäpaalista siivu irti, kun ei ole tullut koskettua heiniin sitten vuoden 2014 varmaan. Samalta se haisi kuin ennenkin. 😀

koivuniemen herran farmi

Landeteemapuisto aukeaa 11:00, jolloin myös alkaa päivän ohjelma. Meidän lomapakettiin kuului sekä lounas että päivällinen, joten kävimme syömässä puolilta päivin, jonka jälkeen jatkoimme MuuMaan ihmettelyä. Kävimme lypsämässä lehmää, talutusratsastuksessa ja katsomassa sepän puuhastelua. Päivällisen jälkeen otettiin pieni huoltotauko hotellihuoneessa ja aloimme suunnitella saunomista. Pehtoori oli laittanut meille saunan lämpöiseksi eikä ollut mikä tahansa sauna vaan ihana puusauna. ♥

seppä

koivuniemen herran farmi

Saunomisen jälkeen maistui iltapala, joka meille oli taas tuotu valmiiksi. Otimme eväskopan mukaan ja menimme syömään etupihalle. Lättykoppa olisi myös ollut vaihtoehto, mutta emme voineet alle vuoden ikäisen vauvan kanssa alkaa saunan jälkeen paistamaan lättyjä, vaikka kuinka olisin halunnut.

koivuniemen herran farmi

Räkätti oli tehnyt pesän yhden savusaunan perälle

Toisena aamuna pääsimme ruokkimaan possut, lampaat ja Oudokkilan asukkaat: marsut, puput ja rotat. Aamuhommien päälle pääsimme vielä traktoriajelulle ennen kuin menimme pakkaamaan tavarat. Oli ihan tylsää lähteä, farmille olisi voinut jäädä asumaan vielä pariksi päiväksi. 😀 Eläimiä oli niin ihanan paljon ja vähän jäi kaivelemaan pellavaliinan kutominen kangaspuilla. Se oli jotenkin tosi rentouttavaa. Oli tietysti myös mukava aina mennä valmiiseen pöytään eikä tarvinnut itse tikkua ristiin laittaa ruuanteon suhteen.

maalaishotelli hanna & magnus

KOIVUNIEMEN HERRAN FARMILLA TÄYTYY LOMAILLA TOISTEKIN

Landeloma sopi meille niin kuin nenä päähän, joten palaamme takuulla Koivuniemen Herran farmille vielä. Täytyy odotella pojan kasvamista hieman, että hänkin muistaa lypsäneensä lehmää ja käyneensä ponin selässä. Ehkä sitten ehtisi vähän paistaa lättyjä ja istua nauttimassa elämästä hienona kesäiltana keskellä farmia. 🙂

Kaupallinen yhteistyö: Koivuniemen Herran farmi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *