Hae
Mari Hietala

Pienen pieni mahatauti ja elämää kiinanruusuissa

Mitenkäs sulla on vuosi alkanut? Meidän perheessä se alkoi mahataudilla. Makasimme lopulta molemmat sikiöasennossa sängyssä myöhään iltapäivällä vuoden ensimmäisenä päivänä ja mietiskelin, että tämäkö nyt on sitten avaus tälle vuodelle. Onneksi tauti antoi aika pian periksi ja ollaan molemmat jo lähes terveitä.
Nyt kun on päästy uuden vuoden puolelle, on aurinkokin alkanut näyttäytyä vähän enemmän ja se tarkoittaa sitä, että meidän on päästävä ulos. Pakko päästä lenkille ja metsiin. Ei tässä siis mitään sairastaa enää ehtisi, kun koko ajan mennään kevättä ja valoa kohti. Päivä on tänään täällä Turussa jo tasan 6 tuntia pitkä ja taivas ihan selkeä. Ainoa, mikä vähän haittaa, on tuo maailmanlopun tuuli, mutta ei voi antaa sen häiritä, mikäli ulos haluaa mennä.

Sairastellessa satuin vilkaisemaan meidän kiinanruusun lehtiä ja kuinkas ollakaan, löysin niistä sinne kuulumatonta elämää. Yhden puskan alimmainen lehti oli vioittunut ja siihen oli perseensä parkkeerannut kasa jotain mustia täpliä, joten täytyi aloittaa tuholaistorjunta. Ruusut ja heidän lähellään asuva peikonlehti on nyt pesty alkoholilla, jotta kaikki kasvit tuhoavat ripsiäiset pysyisivät loitolla. Ärsyttäviä elukoita. Täytyy tänään muistaa ostaa torjuntapuikkoja, kun käymme asioilla.
Kuvassa oleva kiinanriisu on meidän suuri aarre kasvitieteellisestä. Siellä myydään pistokkaita ja kerran osuimme paikalle kiinanruusuaikaan. Tässä kiinanruusussa on hauskat lehdet, erilaiset muodoltaan ja väritykseltään kuin ”normaalit”. Laitan kuvia blogiin tai instaan, jos joskus saamme tuon kukkimaan.
Tällaista tänne, nyt taitaa olla aika lähteä kauppaan. Eilen vaihdettiin pösöön jakohihna ja termostaatti, joten mukava ajella. Ihanaa lauantaita sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.