Hae
Mari Hietala

Loman kolmas kohde: Vimpeli ja kotiinpaluu

Meidän kolmas lomakohde oli Vimpeli. Ajelimme sinne kiirastorstaina. Meidän piti alunperin mennä Vimpelistä Ähtäriin, mutta emme menneetkään vaan olimme Vimpelissä kaksi yötä ennen kuin suuntasimme takaisin Turkuun Tuurin ja Keikyän kautta.

Perjantaina olimme villejä ja lähdimme käymään mökillä Hallapurolla. Jos olisimme ymmärtäneet facebookin Vimpeli-ryhmän puolivitsikkäistä kuvista ja videoista Kalkkitehtaantien talvikunnon, emme olisi todellakaan lähteneet kokeilemaan onneamme päästäänkö Hallapurolle asti vai jääkö autosta pohja matkan varrelle. IHAN JÄRKYTTÄVÄÄ MISSÄ KUNNOSSA TIE VOI OLLA, hävetkää ELY-keskus.

Joka talvi Vimpelissä on tilanne, jossa syrjäkylille vie 3 uraa ja facessa kerrotaan vitsikkäästi raiteiden vievän Perhoon eikä Sääksjärvellä pääse kääntymään kotiinsa ollenkaan. Nyt kun noista raiteista näki kevätversion, ei pahemmin kyllä enää naurata. Ilman jäätä ja sohjoa tiet ovat täynnä jäätäviä kuoppia sekä paikkauksien paikkauksia. Voi teiden puolesta roolipelata olevansa Neuvostoliitossa tätä menoa. Rahaa tässä yhteiskunnassa tarvittaisiin niin paljon muuhunkin kuin teiden kunnossapitoon, tiedän. Olen myös kuullut puhuttavan politiikassa sen puolesta, että kaikki ihmiset voisivat vain asua kaupungeissa, mutta ei, siinä ei vaan ole mitään järkeä. Pahoittelut niille kenen suuri unelma tämä on. Niinpä tarttis varmaan tehrä tietöitä tänäkin vuonna.

vimpeli

vimpeli

vimpeli

Kotiinpaluu me suoritettiin lankalauantaina. Käytiin ensin Keskisellä ja sitten ajeltiin sieltä Keikyälle kahvittelemaan. Ajateltiin, että lapsi ehkä jaksaisi paremmin kotiin asti, kun saisi riehua vapaana enemmän kuin vartin. Suunnitelma toimi muuten hyvin, mutta olihan se aikamoista huutoa Pöytyältä Turkuun.

Kotona ollaankin sitten ulkoiltu nyt kaksi päivää ihan urakalla. Eilen käytiin aamulenkillä ensin ja sitten illalla lähettiin pyöräilemään. Tuo aamulenkki oli käänteentekevä siinä mielessä, että löydetiin tosi kiva reitti!! Vihdoin tuntui jopa hyvältä, vaikka asutaankin kaupungissa. Ongelmani on nimittäin ollut koko ajan se, ettei meidän lähellä ole kivalta tuntuvia lenkkireittejä. On liikaa asfalttia. Mutta nyt on sentään yksi kiva reitti tässä lähellä!

Toinen löytö tehtiin tänään pyöräretkellä, kun huomattiin Uittamolla olevan tosi kiva ulkosali sekä iso leikkipuisto. Ai että!! Vihdoin täältä tosiaan alkaa löytyä hyviä juttuja. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *