Hae
Mari Hietala

Ihan kunnolla kerrankin omaa aikaa

Enää viikko laskettuun aikaan, se päivä oli eilen. Olin niin kiireinen ja sitten väsynyt, etten ehtinyt edes blogia päivittää, vaikka moinen virstanpylväs tuli saavutettua. Ehkä näin 39+1 on ihan yhtä pätevä silti kirjoittamaan siitä kuinka mahtava loma tämä äitiysloma on tähän asti ollut, kun vauva ei vielä ole syntynyt. Olen nimittäin tehnyt havaintoja siitä kuinka kerrankin on ihan oikeasti omaa aikaa.

Jotenkin sitä ei vain tajua omassa arjessaan, vaikka sen olisi kuinka rauhoittanut kaikelta ylimääräiseltä, ettei koskaan ihan oikeasti pysähdy. En minä ainakaan ole pysähtynyt, kun kerran eron normaaliin on nähnyt vasta nyt äitiyslomalla. Arkeni on ollut mahtavaa ja ihanaa, sillä mitään muunlaista arkea en tietenkään suostuisi elämään enkä mitään muunlaista arkea myöskään muille suosittele. Onhan se silti tietynlainen kehä, jota kiertää eikä siinä mitään, sitähän elämä on. Käy töissä, kaupassa, huolehtii ruuat ja harrastaa liikuntaa. Jättää varpaankynnet lakkaamatta, säärikarvat ajelematta, antaa kainalokarvojen kasvaa, käyttää luomiväriä kerran kahdessa vuodessa ja käy kampaajalla hädin tuskin kaksi kertaa vuodessa, koska milloin on se aika kun näitä suorittaisi? Ei minulla ainakaan ole ollut lukujärjestyksessä sellaista kohtaa ja toki siitä on saanut kuullakin, sen verran vahva talviturkki minulla on aina ollut.

omaa aikaa

Nyt vihdoin minulla on ollut aikaa näille asioille, sitä kuuluisaa omaa aikaa. Jotenkin hassua, että äitiyslomalla kaikkien pakollisten neuvolakäyntien sun muiden jälkeen avautuneella ajalla olen ajatellut lähinnä kauneudenhoitoa. Olen pitkästä aikaa ollut todella kiinnostunut ihonhoidosta, meikkaamisesta, kynsilakoista, säärikarvoista ja harkinnut jopa sokerointia! Se on paljon se!

Tämä kaikki tuntuu niin äärettömän hyvältä juuri nyt! Olen saanut keskittyä vain itseeni ja tällaisiin pinnallisiin asioihin, jotka tosiaan normaalissa arjessani ovat jääneet toissijaisiksi jutuiksi. Ei mikään olisi estänyt ottamasta sitä aikaa arkeen ja niin pitäisi ehdottomasti tehdäkin, mutta nyt vasta tuntuu, että ehtii kunnolla syventyä itsensä kuunteluun.

omaa aikaa

Kun olen ehtinyt rentouttamaan itseni näin hyvin, varmaan alan olla valmis synnyttämään. 🙂 Saa nähdä minä päivänä vauva on valmis!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.