Hae
Mari Hietala

Viherkasvihöpinää jälleen

Vitsi miten ihana sää nyt on ulkona! Toivottavasti sinä olet päässyt nauttimaan siitä olemalla ulkona, se on nimittäin ihan parasta hommaa se. Me oltiin eilen illalla ulkoilemassa metsässä auringonlaskun aikaan. Istuttiin laavulla nuotion äärellä ja katseltiin, kun hämärä laskeutui puiden välistä pilkottavalle suolle. Joutsenet lentelivät ympäriinsä, niilläkin on jo kevät.
Tänä aamuna ei kirmattu ensimmäisenä ulos, sillä Tahkis on töissä ja minä kulutan aikaa odotellen viikonlopun vieton jatkamista yhdessä. Kävin aamupäivällä keskustassa Stockalla, Indiskassa ja Granitissa enkä ostanut mitään muuta kuin viherkasveihin liittyvää kamaa. Purkkia ja purnukkaa.

Kun menen nyt iltapäivällä hakemaan Tahkiksen, suuntaamme kukkakaupoille vähän katselemaan onko mitään mielenkiintoista tarjolla. Tarvitsemme myös muutamia ruukkuja vielä, sillä ainakin meidän valtava verkkomaija täytyy istuttaa johonkin isompaan asuinpaikkaan.
Olemme viikon sisään vaihdelleet kasvualustoja kasveille jonkun verran, mutta vielä olisi noin 15 yksilöä jäljellä. Luin juuri tänään facebookista, että mullat pitäisi vaihtaa kasvalla kuulla eli maanantaihin on aikaa. Täytyy ahkeroida tänään ja huomenna.

Yksi uusi asukki meille on myös nyt muuttanut, Philodendron Pink Princess on hän. Muotikasvi, ainakin instan mukaan viime vuonna kaikki halusivat tuon. Muita muotikasveja tuntuvat olevan jättipeikonlehdet, variegata-versiot mistä tahansa, jotkin alokasiat ja juuri nuo vähän erikoisemmat philot. Paljon siis riittää viherkasviharrastajalla pyydystettävää. Hulluinta tässä harrastuksessa ovat hinnat, joita joistakin kasveista pyydetään. Itse en ole valmis maksamaan ihan järjettömiä summia mistään horsmasta, vaikka maksoi tämä Pink Princess toisaalta sekin lähemmäs 40 euroa.
Nyt täytyy kiskasta yksi jogurtti huiviin ja lähteä hakemaan mies kyytiin. Jee, kukkakaupoille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.