Hae
Mari Hietala

Neuloosi: mitä mun puikoilta löytyy nyt

Neuloosi on kuulemma villiinnyttänyt lähes koko Suomen kuluneen vuoden aikana enkä kyllä yhtään ihmettele. Neulominen on vaan niin ihanaa! En oikeastaan tiedä miksi se koukuttaa niin paljon, mutta ehkä se käsillä tekeminen ja valmiiksi saaminen on vaan aivoille niin erilaista kuin kaikki muu elämässä. On ihana huomata yhtäkkiä kuinka paljon onkaan jo tehnyt, eikä enää ole tekemättä kuin pari kierrosta tai kerrosta. Neulonnassa on myös todella paljon eri tekniikoita tehdä joku asia ja nykyään youtubesta löytyy ohjevideoita joka lähtöön. Jos et osaa esimerkiksi villasukan kantapäätä, sen kun menet youtubeen ja opettelet.

Minua ihastuttaa myös se kuinka monella eri tavalla neulepaidan voi kutoa. Niitä tehdään alhaalta ylös, ylhäältä alas, tasoina ja ties miten. Itse en ole vielä kokeillut kaikkia vaihtoehtoja, kun en ole montaa valmista paitaa tehnyt, mutta haluan kyllä ehdottomasti testata, jotta löydän sen itselle parhaan tavan tehdä.

käsityökekkerit hneturpaita

NYT PUIKOILLA

Tällä hetkellä mulla on kesken vain kolme eri työtä. Olen pyrkinyt vähentämään päälekkäisiä projekteja, koska ei sellaisessa koko ajan uuden aloittamisessakaan oikein ole mieltä. Mulla oli syksyllä vähän liikaa hommia samaan aikaan ja olinkin tosi tyytyväinen, kun sain joulun tienoolla muutamat paidat neulottua valmiiksi. Nyt tosin ne ja yhdet sukat odottavat vielä päättelyä, mutta sen hoidan sitten, kun saan nämä nykyiset projektit tehtyä.

hneturpaita

joulusukka

Kesken on siis edelleen Hnetur-paita, jota aloin neuloa innolla tammikuun alussa. Moni on jo omansa neulonut valmiiksi, mutta minulta puuttuu vielä toinen hiha kokonaan ja …

Toinen projekti on pipo työkaverilleni ja vähän hävettää, että olen aloittanut sen jo marraskuussa eikä se ole vieläkään valmis. Priorisoin joulukuussa parit lahjasukat ja tammikuusta alkaen tuon Hnetur-paidan, joten pipo on saanut odottaa. Teen sen heti valmiiksi, kun vain paita valmistuu.

Kolmas työ on villasukka Tahkikselle. Toinen tuli valmiiksi joulukuussa ja toinen jäi odottelemaan myöskin paidan valmistumista. Tämän teen valmiiksi, kunhan ensin Heli saa piponsa. En ehkä kehtaa mainita, että nämä sukat oli tarkoitettu joulusukiksi.

keskeneräiset neuletyöt

Kovin jo himottaa aloittaa uusi paita, mutta täytyy malttaa mieli ja tehdä kaikki keskeneräiset hommat pois alta. Olen pitkään suunnitellut yhtä paitaa itselleni ja sen taidankin sitten aloittaa tosiaan, kun kaikki muu on tehty.

Neuloosi – parasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.