Hae
Mari Hietala

Jo kaksi päivää äitiyslomalla

Olen pohtinut nyt pari päivää mitähän muut ihmiset oikein tekevät äitiyslomalla? Itse olen paahtanut nämä pari päivää menemään kuin heikkopäinen, buukannut kalenteria täyteen kaikenlaista menoa ja illalla miettinyt, että voisi sitä vähän rennomminkin toki ottaa. Kun saan kaiken pakollisen suoritettua, ehkäpä sitten osaan ollakin edes hetken rauhassa, toivottavasti.

MITÄ SIIS OLEN TEHNYT?

Tiistaina aloitin heti reippaana tyttönä kävelylenkillä ja loppupäivän hikoilin kotona. Helteessä ärsyttävimpiä on päivät, jolloin vain hikoaa, vaikka makaisi paikoillaan. Siihen päälle kun saisi vielä nukuttua, mutta ei, yötkin täytyy hikoilla. Samaisena tiistaina otin ja soitin hammaslääkäriin itselleni tarkastusajan ja pääsin heti eilen näytille. Olin niin iloinen, kun vihdoin sain tuonkin asian tehtyä. Se toki olisi pitänyt hoitaa jo vuosi sitten ja mielellään viimeistään silloin, kun sain tietää olevani raskaana.

Eilen oli suuri suunnitelma aloittaa päivä myöskin aamulenkillä, mutta en mä ollut nukkunut yhtään yöllä hikoilun ja kuumuuden takia. Niinpä nukuin sitten pienet lisäunet aamuun ja heräsin vasta yhdeksältä. Onneksi jopa pirteänä pitkästä aikaa. Päätin siivoilla kotona aamupäivän ennen kuin piti hammaslääkäriin, jonne suhasinkin pyörällä, vaikka matkan olisi voinut toki myös kävellä. Ulkona vain oli sen verran kuuma, etten tiedä olisinko kävellen koskaan päässyt perille. Löysivät yhden reiän, varasin paikkausajan ensi viikolle ja suhasin takaisin kotiin. Hengittelin hetken ja toisenkin ennen kuin ajattelin kokeilla onnistuisiko pieni kävely paahteisessa Turussa. Päivän lenkin pituudeksi tuli jopa huimat 1,5 km.

äitiyslomalla

Teki mieli myös leipoa, joten ei muuta kuin nutellabanaanimuffinssit tulemaan pikana, kun olisi ruokaakin pitänyt tehdä. 😀 Ensin muffinssit, sitten ruoka! Uuni pöhötti 1,5 h päällä ja asunnossa 27 astetta lämmintä. 😀

Jossakin ihmeen välissä muutin mun ensi viikolle varaamaani kampaaja-aikaa täksi päiväksi, joten tänään siis tulee uusi tukka. Sitä ennen käyn näyttäytymässä neuvolassa. Mitään muuta en ajatellut tänään tehdä, sillä viimekään yönä en ole pahemmin nukkunut. Vaikka aamulla satoi, ei se tainnut olla kuin hetken helpotus. Onneksi kuitenkin edes satoi.

äitiyslomalla

En tosiaan tiedä yhtään, mitä muilla on tapana tehdä äitiyslomalla, mutta minä ainakin hoitelen tällaisia pakollisia ja vähemmän pakollisia juttuja kuntoon. Olen iloinen, kun saan hampaat hoidettua, sillä yksi reikä voi vaikuttaa niin moneen asiaan kehossa, ettei sitä varmaan edes tajua ennen kuin reikä on paikattu.

Nyt on muuten 35+2 meneillään! 🙂

 

Seuraa blogiani instassa, facessa ja Bloglovinissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.