Hae
Mari Hietala

Lauantaina ei laiskotella: aamulenkki, Nousiaisten markkinat ja vihersisustaminen

Tultiin just kotiin iltapäiväkierrokselta eri kaupoista viherkasveihin liittyen. Viherkasvien ostelu on laitettu osittain jäihin, sillä asuntoomme hieman huonosti mahtuu enää yhtään uutta kukkaa, mutta aina sitä jotain projekteja on vireillä. Tällä kertaa ajattelin laittaa sisustustikkaisiin roikkumaan eri kultaköynnöksiä ja muorinkukkia, mitä varten tarvitsin vähän lisää naruja ja koukkuja. Lisäksi facebookin viherkasviryhmän lukeminen on johtanut siihen, että kiinnostuimme muistakin kasvualustoista kuin multa ja kävimme ostamassa kaiken maailman perliittiä sekä vermikuliittia. En kuitenkaan pääse nyt heti toteuttamaan itseäni niiden tikkaiden kanssa, sillä minulta on koko päivän kyselty postauksen perään ja tässä se nyt tulee – vihersisustaminen odottakoon huomiseen.
Päivä on ollut touhua täynnä, kuten usein meidän vapaapäivät. Aamusta iltaan jotain. Tämäkin lauantai alkoi lenkillä, mutta jälleen hieman myöhemmin kuin aikaisempina lauantaiaamuina sekä tällä kertaa lyhyt lenkki, vain 5 kilometriä. Ollaan molemmat lenkkeilty jalkamme ihan jumiin viikon aikana (kävin juoksemassa tiistaina ja torstaina kävelimme 8 km), joten lyhyempi lenkki sai nyt kelvata heräämiseen. Hyvin sekin toimi.

Aamulenkin jälkeen lähdettiin käymään Turun toreilla (no okei yhdellä niistä), syötiin maailman parhaat voisilmäpullat, juttelin naakalle (joka halusi syödä mun pullan, mutten antanut kuin 3 palaa) ja päätettiin ajella suoraan Viherlassilan kautta Nousiaisten markkinoille. Kyllä, Nousiaisten markkinoille.
Minulla on jäätävä pakkomielle Nousiaisten kunnasta, haluaisin muuttaa sinne. En kuitenkaan halua rakentaa omaa tupaa vaan ostaa jonkun jo pystyssä olevan tai vaihtoehtoisesti muuttaa vuokralle johonkin. Nousiaisissa on tosi hieno kirkko ja ihanat peltomaisemat, en vaan pääse yli niistä. Maskukin toki olisi hyvä sijainniltaan, mutta paljon tylsempi kuin Nousiainen.
Markkinoilla ei ollut oikeastaan mitään muuta jännää kuin isokorvaisia pupuja (saksanjättischeck). Nousiaisista ajelimme kotiin syömään, katsoimme Sillan, sitten taas mentiin ja nyt vaihteeksi kotona. Loppuilta rauhoitutaan elokuvaa katsomaan ja nautitaan olemisesta.
Toivottavasti sulla on ollut hyvä lauantai! Ihanaa iltaa!

2 kommenttia

  1. Susanna kirjoitti:

    Nousiainen on ihan kiva pikku paikka ja lähellä meitä. ? Sieltä luulisi kauniita torppia löytyvän suht edullisestikin.

    Miehen sukua löytyy Nousteen kirkon hautuumaalta ja just perjantaina käytiin katsomassa missä kunnossa ne siellä ovat. ? Se kirkko on kyllä kaunis ja kauniilla paikalla.

  2. Mari kirjoitti:

    Joo 😀 On siellä jotain myynnissä, mutta vielä ei ole tullut vastaan sitä oikeaa. Toivottavasti tulee! Ei viitsisi uutta rakentaa, kun se ei oikein tue kestävää kehitystä. Kirkko on ihana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.