Hae
Mari Hietala

Päivä Kemiönsaaressa: upea Ölmosin uimaranta

Siitä on noin vuosi, kun bongasin somesta Ölmosin uimarannan. Se ihastutti äärettömän kirkkaalla merivedellään ja isoilla hiekkarannoillaan. Teimmekin siis ensitilassa retken Kemiönsaareen etsien tiemme Ölmosiin ihmettelemään maisemia. Ranta on siinäkin mielessä onnekkaaseen suuntaan syntynyt, sillä sinne voi mennä nauttimaan auringon viimeisistä säteistä. Kävimme eilen pienellä kesäretkellä katsahtamassa vieläkö Ölmosin uimaranta on yhtä upea kuin vuosi sitten ja samalla tietysti syömässä Taalintehtaalla, joka on myös hyvin ihastuttava kesäkylä.

ölmosin uimaranta

ölmosin uimaranta

ölmosin uimaranta

Jos Taalintehtaalle saapuu Kasnäsin suunnasta, eteen aukeavasta teollisuusnäkymästä tulee aivan sama fiilis kuin saapuisi Henningsværiin Norjan Lofooteilla. Sielläkin vastaavalla tavalla mutkan takaa eteen pompsahtaa turskatehdas,  mutta toki Taalintehtaalla kyse on vain ilmeisesti jonkun sortin telakasta. Ja juu, vuoret puuttuvat. 😀

Ennen kuin lähdimme ajelemaan takaisin Turkuun, kävelimme lyhyen kierroksen rannassa käyden katselemassa samalla hiiliuuneja, joissa on aikoinaan poltettu siis puuta puuhiileksi. Taalintehtaan vanhalta masuunilta lähtee lyhyt luontopolku, mutta tälläkään kertaa emme pysähtyneet masuunia sen enempää katselemaan, vaikka moiset vanhat rakennukset houkuttelevatkin.

Kotimatka Turkuun oli kuuma! Autoni ilmastointi ei sattuneesta syystä ole siis koskaan omistuksessani toiminut kunnolla, eikä tule toimimaan, sillä en aio sitä korjauttaa koskaan. Totesinpa vain, että autoni ei todellakaan ole mikään kesäauto ja voin vain ihmetellä, miten koskaan pystyimme kiertämään sillä joskus Norjassa, kun oli yhtä lämmintä kuin nyt. Näin raskaana ollessa tunti helteisessä autossa oli aikamoista tuskaa ja kotiin päästyämme otin pienet tirsat. Sitten pystyi taas sanomaan olevansa elävien kirjoissa.

Noin muuten olen ihmeen hyvin kestänyt lämpöä tähän asti. Ainoastaan öisin on hieman tuskaista, mutta onneksi sääennusteen mukaan viikon päästä pitäisi edes vähän viilentyä. Jalkojen turvotuskaan ei ole nyt viikonloppuna ollut niin paha ja muutenkin viikon aikana pahin päivä oli se ensimmäinen, siis maanantai. Saa nähdä siis miltä huomenna vaikuttaa.

Alkuperäiseen asiaan palaten: jos haluat nähdä hienon uimarannan, ota suunnaksi Kemiönsaari, Dragsfjärd ja Ölmosin uimaranta. Se on UPEA! Polarisoidut aurinkolasit päässä vesi näyttää vieläpä turkoosilta hiekkapohjan ansiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.