Hae
Mari Hietala

Älä osta mitään, mutta käytä hyväksesi Black Friday silti

postaus sisältää mainoslinkkejä, merkitty *merkillä

Päätin mun kesäloman loppumetreillä lähteä kokeilemaan pystyisinkö olemaan vuoden ostamatta uusia vaatteita. Olin juuri palannut meidän lomareissusta, jonka aikana ei tullut kaivattua yhtään ostoskeskuksia tai ylipäätään ostamista. Ajattelin tämän pohjalta selviäväni kyllä ilman uusia vaatteita ihan varmasti.

Kuukaudet ovat kuluneet ja olen huomannut kaiken ostamisen vähentyneen sen myötä, etten saa ostaa vaatteita. On todella paljon helpompi hahmottaa oma talous, kun ei koko ajan ole ostamassa jotain. Suhtautuminen kuluttamiseen ja shoppailuun on myös muuttunut paljon sekä erottaa tosi paljon helpommin, mikä on tärkeää. Olen nyt haaveillut puoli vuotta vihreästä neuleesta, joten todennäköisesti sen hankkiminen tulee joku päivä tarpeeseen. Tarvitsemme myös uuden kahvinkeittimen, ehkä pyörän tai jopa auton ja villa-alkkarit.

Näitä yksittäisiä tarvittavia asioita kun listailee paperille, on paljon helpompi selailla nettiä Black Fridayn kaltaisena päivänä. Tiedän tänään olevan kulutushysterian vastapainona älä osta mitään -päivä, mikä on tosi hyvä, mutta ymmärrän myös sen puolen, että Black Fridayn tarjoukset kannattaa käyttää hyödyksi, jos oikeasti tarvitsee jotain. Varsinkin jotain isompaa.

Itse aion tänään tsekata *Sportamoren alet niiden villa-alkkareiden toivossa ja katsoa löytyisikö Jolielta minun *lempparihuulipunani, jonka jo kerran omistin, mutta kadotin viime pääsiäisenä.  Ostatko sinä jotain tänään?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.