Hae
Mari Hietala

Ihana viikonloppu: maakuntamatkailua ja merimaisemia

Olipas ihana viikonloppu! Kotona käytiin lähinnä nukkumassa, kun muuten ajeltiin pitkin Vakka-Suomea ja hieman Satakunnassakin. Lauantaina päätimme lähteä vihdoin käymään Kustavin Savipajalla munkkikahvilla, kun paikkaa on kovasti kehuttu ja Savipajan tuotteet ovat kiinnostavia. Minusta on hauskaa, että perin yhden heidän kipponsa Etelä-Pohjanmaan kautta joitakin vuosia sitten ja nyt sitten on ympäri menty ja yhteen tultu, Etelä-Pohjanmaalta Varsinais-Suomeen.

Kiersimme Savipajan lopulta aika nopeasti, söimme lounaan ja herkuttelimme tietysti munkeilla, jotka olivat kyllä aikamoisen hyviä! Tuli mieleeni siinä samalla kotieläinpiha, kun ajattelin, että aika pikainen visiitti reilun tunnin ajomatkan päähän, jos suoraan lähtisimme vain kotiin takaisin. Kustavista löytyikin Rahin kotieläinpiha, johon suuntasimme seuraavaksi. Sekin aivan ihastuttava paikka!

Päivä oli loppujen lopuksi aika lämmin, vaikkei periaatteessa ollut edes hellettä kuin ehkä hetken. Auto alkoi päivällä olla tuskastuttavan kuuma (ilmastointi ei toimi aivan kuten pitäisi), joten teimme kotimatkalla välipysähdyksen Louhisaaren kartanolla. Sieltä jaksoi just ja just kotiin asti.

Illemmalla piristyin vielä sen verran, että otimme pyörät ja kävimme 14 kilometrin iltalenkillä Kaarinassa, vaikka mietin kyllä onkohan se jo sitten liikaa. Ei ollut, vaikka toki eilen hieman väsyttikin.

Eilisen ohjelmassa meillä olikin sitten retki Raumalle. 🙂 Syötiin, herkuteltiin ja kotimatkalla päätettiin ajella sittenkin maisemareittiä tylsän kasitien sijaan. Tahkis ajelutti minut Rihtniemeen, joka olikin muuten ihan ylikiva paikka! Huokailin kuinka siellä oli oikea meri. 😀 Tarkoittaa siis sitä, että ensimmäisenä ei ole vastaranta näkyvissä vaan oikeasti ihan vaan merta silmän kantamattomiin.

Lopulta olimme illalla myöhään vasta kotona ja sai vähitellen mennä nukkumaan, kun muutakaan ei enää siinä vaiheessa jaksanut. Nyt on ollut tosi ihana nukkua, kun on ollut viileämpää. Tosin viime yönä unet jäivät omalta osaltani varmaan alle seitsemään tuntiin ja olo on sen mukainenkin juuri nyt.

Joka tapauksessa, ihana viikonloppu takana, joten tästä on hyvä jatkaa uuteen viikkoon! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.