Hae
Mari Hietala

Kevään kukkasipulit mielessä

Tässä kun terassilta on alkanut lumiraja vetäytyä talon seinästä koko ajan kauemmas, olen mielessäni kuvitellut kukkaruukkuja koko terassin täyteen. Koska viikkoa ennen kuin saimme avaimet tähän asuntoon satoi lumi maahan, en päässyt istuttamaan krookuksia enkä mitään muutakaan tätä kevättä varten. Niinpä joudun kevään kukkasipulit tänä vuonna istuttamaan ruukkuihin ensin ja myöhemmin sitten iskemään maahan.

En pääse irti kuitenkaan siitä kuvasta päässäni, että on jo kunnolla kevät ja ne ruukut sipuleineen uskaltaisi laittaa ulos. Alkoi harmittaa, etten ostanut viime syksynä lumikellojen sipuleita ollenkaan. Nyt olen alkanut miettiä niitä kuinka ihanat ne ovat, kun ne puskevat lumesta ennen mitään muuta ja sen jälkeen tulevat krookukset. Onneksi oli eilen aikaa lähteä käymään Plantagenissa, josta löytyi kaikkia ihania kevään kukkasipuleita, kuten lumikelloja, helmililjoja, krookuksia ja narsisseja. Olisin oikeasti halunnut Viherlassilaan, mutta se oli mennyt jo kiinni. Joku toinen kerta sinne sitten.

lumikello

Jotenkin hullua, mutta sain heti mielenrauhan, kun sain hankittua lumikellon. Samalla ostin yhden narsissin alun (joita tarvitsen kyllä lisää, koska haluan eteen yhden ja taakse lisää), daalioita ja liljoja. Yritän muistaa olla ostamatta daalioita enempää, koska en määräänsä enempää viitsi niitäkään talvisäilöä.

Kukkapenkkeihin olen ajatellut liljojen ja pionin lisäksi istuttaa jättilaukkaa, syysleimua ja unikoita. Muusta en vielä tiedä, täytyy mennä kunnolla kevään tullen kiertämään puutarhoja. Tulppaaneija minulla on myös sipuleina, joten nekin täytyy laittaa maahan ruukkujen kautta.

Tänään osui ekaa kertaa aurinko keittiöön 💛

On kyllä metkaa päästä tekemään pihaa ihan puhtaalta pöydältä. Olisi ihana laittaa joku omenapuukin, mutta sen pitäisi olla ”puuta pienempi pensas”, joka on siis ohjeena täällä. En ole oikein ehtinyt katsella mitään pensasvaihtoehtoja, vaikka jotain näkösuojaa takapiha kovasti kaipaisi. Onneksi tämä ei ole sellainen projekti, jonka pitäisi olla valmis juuri tänä vuonna. On nimenomaan ihanaa, kun pihaa voi laittaa asia kerrallaan, vähän niin kuin tämä meidän koti täältä sisäpuoleltakin.

Onko sulla oma puutarha? Jos on, mitä kaikkea siellä kasvaa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *