Hae
Mari Hietala

Vauvan painoarvio, missä mennään nyt?

Normaaliin raskauteen ei kovin montaa ultraa kuulu, vain kaksi. Ihan alussa niskapoimuhommat ja sitten rakenneultra myöhemmin. Sen jälkeen vauvaa odotellaan vähän niin kuin laivatkin seilaa, tuurilla (no okei, neuvolan kanssa, mutta siis näkemättä mahan sisälle). Jos kaikki siis sujuu hyvin koko ajan, ei ylimääräisille ultrille ole tarvetta. Osalle tehdään kuitenkin vauvan painoarvio esimerkiksi raskausdiabeteksen takia. Minä melkein ”säästyin” tällaiselta painoarviolta, mutta sf-mitan huidellessa yläkäyrällä, päätti lääkäri lähettää minut ultraan ja toisaalta neuvolatäti tuumasi eilen, ettei oikeasti vain osaa sanoa, miten päin vauva mahassani on. Jos siis minulla ei olisi ollut ultra-aikaa tänään, hän olisi itse laittanut lähetteen.

Ei minua yhtään haitannut ylimääräinen ultra. Kyllähän sitä mahassa kasvavaa vauvaa voisi tuijotella päiväkaudet, kun raskausaikana vähän väliä olisi mukava tietää, mitä tuolla sisuksissa oikein tapahtuu ja miten päin siellä nyt ollaan. Esimerkiksi eilen tunsin ihan järkyttävää kipua häpyluuliitoksessa, kun vauva ilmeisesti käänteli päätään. Olin varma, että hän yrittää tulla ykkösellä ulos tuolta, mutta sitten onneksi rauhoittui. Halusin sitä paitsi myös tietää olenko onnistunut raskausdiabeteksen myötä kasvattamaan 5-kiloisen mötkylän vai vieläkö saan luvan synnyttää alateitse.

Mitäs luulette, miten kävi? 😀

PAINOARVIO: NORMAALI

Ei hän nyt niin valtava ole. Arvion mukaan vähän vajaa kolme kiloa on nyt paino hänellä. Sukupuoli pysyi edelleen samana kuin rakenneultrassa, mitä nyt en hirveästi epäillyt, sillä poika harvemmin voi tytöksi muuttua ilmeisesti.

Olin huojentunut, sillä eniten pelkäsin sitä, että olen jäätelöä syömällä kasvattanut hänestä jäätävän kokoisen ja lopulta joudutaan leikata, kun en pystyisi muuten synnyttää häntä. 😀 Myöskään lapsiveden tilalla ei ollut jäätelöä eikä sitä myöskään ollut mitenkään normaalia enempää. Ehkä nämä molemmat selittävät sen, että oma painoni on noussut hyvin maltillisesti tässä raskaudessa? Luku on tällä hetkellä noin 13 kg, mutta väitän siinä olevan mukana tätä ihanaa helleturvotusta, jota on ollut jo kuukauden verran.

Tällainen painoarvio teki minut entistä onnellisemmaksi. Ei käynnistysaikaa, ei mitään ylimääräistä säätöä ja kun siis vauva oli myös ihan oikeassa asennossa jo odottelemassa. .Ei ulkokäännöksiä eikä siis mitään muuta kuin raivokasta neulontaa, jos nivelet suovat. Saan ihan rauhassa temmeltää ja nauttia näistä viimeisistä päivistä, ehkä viikoista. Saan toivottavasti kokea synnytyksen, joka spontaanisti lähtee käyntiin sitten kun lähtee. 🙂

PS. Mun paastoarvo oli eilen ensimmäistä kertaa alle 5!! Käsittämätöntä miten nuokin arvot voivat yhtäkkiä vain parantua tuolla tavalla. Nyt on siis 38+0 meneillään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.