Hae
Mari Hietala

Uusi vihollinen: hikoilu

Olen taas tänään päässyt nauttimaan viileydestä, ai että! Hikoilu on joinakin päivinä ollut niin jäätävää, etten enää tiedä, mitä tässä pitäisi juoda nesteytyäkseen. Olen lähemmäs jo kuukauden verran hikoillut etenkin öisin niin paljon, että lähes vihaan hikoilua tällä hetkellä. Oikeastaan kyllä vihaankin. Haluaisin viettää edes välillä sekä päivän että varsinkin yön hikoilematta yhtään. Tänään on jo päästy lähelle sitä, vaikka pian alkaa taas kuumottaa jostain syystä. Kyttään edelleen sääennusteita ja tällä hetkellä näyttää ensi viikolla olevan kolme paskaa päivää: tiistai, keskiviikko ja torstai. Kaikkina noina päivinä lämpötila on kolkyt, muina vain 25 tai 26. Ei auta kuin yrittää selvitä päivä kerrallaan.

Koska nesteytys tuntuu niin vaikealta näin viimeisillään raskaana, en halua miettiä, mitä se on heillä ketkä juuri nyt imettävät. En itse varmaan selviäisi moisesta touhusta ollenkaan, kun ihan vaan tämä yhtenä kappaleena oleminenkin on näin vaikeaa. En silti haluaisi ihan vielä synnyttää, sillä en halua vauvaa tähän pätsiin, hänen on todennäköisesti parempi mahassa.

Toivon todella ensi viikon olevan viimeinen tätä +30-paskaa. Olisi nimittäin mukava välillä urheillakin. Tänään kävimme reilun tunnin pyörälenkillä, jonka aloitimme syömällä munkit jokirannassa. 😀

hikoilu

hikoilu

Pyörälenkin jälkeen oli niin hyvä olo, kun tuli liikuttua edes vähän eikä ollut niin kuuma. Ehkä ensi viikolla pääsee muutamana päivänä tekemään ulos jotain.

Jos hikoilua ei oteta huomioon, muuten on kaikki sujunut raskauden kannalta edelleen ihan hyvin. Ei ole ollut supistuksia kovinkaan paljon ja kaikki ongelmat kulminoituvat vain kuumuuteen. Koska jalkani ovat turvonneet jo pitkään, nyt niistä alkaa lähteä iho kuivuuden takia. Veri ei kierrä, joten ei taida ihokaan oikein voida hyvin. Eikö kuulosta herkulta tämä loppuraskaus? 😀

Tänään vihdoin tuli myös ohimennen pakkailtua sairaalakassiin alushousujen ja suklaalevyjen lisäksi vaatteet sekä itselle että vauvalle. Enää hygienia-asiat puuttuvat, joten tämäkin alkaa olla jo ihan hyvällä mallilla. Huomenna saadaan pinnasänky myös vihdoin, jei! Vauva silti pysyköön vielä joitakin viikkoja mahassa, joten hikoilu jatkukoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.