Hae
Mari Hietala

Viikonloppuna: villasukkia, ulkoilua ja joulukuusen hankinta

Me vietettiin kunnon Turku-viikonloppu taas. Ulkoilua lähimaastossa, kauppareissuja ja kotona hengailua se tarkoittaa meillä.
Lauantaina oli tarkoitus mennä ruokakauppaan heti aamusta, mutta halusin ennen sitä käydä Skanssissa hakemassa halpoja suklaapatukoita (Fazerin Crunchyt, voi luoja!) Tokmannilta sekä hamstraamassa lasipurkkeja uutta hapanjuurileipäharrastustamme varten. Juu, meillä on tällä hetkellä yksi juuri jääkaapissa, yksi mikrossa, yksi pöydällä ja yksi pesuhuoneessa.
Lopulta ehdimme ruokakauppaan sitten kuin muutkin ja täytyy sanoa, ettei ole vielä kertaakaan tänä vuonna ahdistanut ihmispaljous kaupassa niin paljon kuin lauantaina. Olemme yleensä käyneet vasta neljän jälkeen lauantaisin ja silloin on saatu olla aika rauhassa.
Kotona ehdimme olla pari tuntia ennen kuin päätimme lähteä hakemaan joulukuusta vielä Raisiosta. Bauhausissa oli tekokuuset -30 %, joten sieltä lopulta raahasimme kotiin yhden tuuhean yksilön. Vihdoin. Muutaman viikon tässä on ehtinyt arpoa pitäisikö jo vihdoin kuusi laittaa vai ei.
Lankajoulukalenterisukat ovat olleet neulomisen kohteena tänä viikonloppuna. Molempiin sukkiin on nyt tehty kantapää, huomenna jatkuu. Värit ovat osoittautuneet hyvin mielenkiintoisiksi. Tänään kalenterista tuli sävy Sherbet Lemon.
Joulukalenteriluukun avaamisen jälkeen lähdimme aamulla kävelylle, vaikka edelleen Varsinais-Suomessa on ollut kovin harmaata. Pakko silti ulkoilla, jotta pysyy järjissään. Minkäs sitä näille keleille voi, ei siinä vain mikään muu auta kuin liikkua siitä huolimatta.

Illalla tehtiin kinkkupiirakkaa, johon taidamme molemmat hieman olla koukussa. Tämä oli nimittäin toinen piirakka jo viikkoon. Teen pohjan aina samalla ohjeella: 150 g voita, 3 dl jauhoja ja 3 rkl vettä.
Aloimme myös tänä viikonloppuna katsomaan Netflixistä Virgin River -sarjaa ja siihenkin ollaan jokseenkin koukussa. Minä ainakin olen. Nyt taitaa ehtiä vielä katsoa yhden jakson, joten ei muuta kuin takaisin sohvalle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.