Hae
Mari Hietala

Rahapäiväkirja viikko 14

* postaus sisältää mainoslinkin

Noin reilu viikko sitten päätimme yhteistuumin poikaystävän kanssa lopettaa työpaikkaruokaloissa lounastamisen ja alkaa tehdä lounaseväät kotona. Tavoitteena ensisijaisesti vähentää ylimääräistä suolan syömistä, koska en itse niin kovin suolasta välitä ja toisaalta hauska nähdä kuinka paljon se vaikuttaa taloudellisesti.

Kokeilua on takana nyt reilu viikko ja tykkään muutoksesta. Vaikka se vaatiikin paljon enemmän suunnittelua, olen vihdoin valmis tähän. Listaan puhelimeen kaupasta ostettavat asiat ja sitten vaan menoksi pitkin Prismaa. Tällainen ruokasuunnittelu helpottaa myös omalla tavallaan vapaa-aikaa, kun kaupassa ei tarvitse rampata harva se päivä vaan voi ihan rauhassa mennä lenkille tai harrastaa muuta liikuntaa.
Ja kyllähän tämä näkyy kulutuksessa:

MAANANTAI
töissä kahvi 1,20 e
S-Market 5,93 e

TIISTAI
töissä kahvi 1,20 e
KESKIVIIKKO
töissä kahvi 1,20 e
S-Market 8,75 e
osteopaatti 50 e

TORSTAI
lounas 5 e
töissä kahvi 1,20 e
PERJANTAI
töissä kahvi 1,20 e
LAUANTAI
kahvi + munkki 5,10 e
Prisma 28,98 e
lotto 1,50 e
SUNNUNTAI
Flipbelt (tämä) 27,90 e
kahvi + mustikkapiirakka 7,40 e

Yhteensä koko viikolla hussasin 146,56 euroa, mikä on tosi vähän aiempiin viikkoihin verrattuna. Tähän mahtuu ulkona kahvittelua ja tuon Flipbeltin hankinta Vauhtisammakon juoksumessuilta, joten ei tosiaan kovin paha loppusumma.
Jos rahapäiväkirjaan on siis uskominen, lounaseväiden tekeminen on tullut jäädäkseen. Ainakin tietää, mitä syö ja rahaa todella säästyy!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.