Hae
Mari Hietala

Lahja taivaasta: imetysohjaus

Meidän pikkupoika täyttää huomenna kolme kuukautta! Haastetta on piisannut jos jonkinmoista, joista toivottavasti nyt yksi olisi selätetty hetkeksi. Kuten tiedätte, neuvola on joka toinen kerta antanut luvan ihan vaan imettää ja joka toinen kerta käskyttänyt antamaan lisämaitoa ”huonon” kasvun takia. Kasvuhan ei siis ole huonoa sinänsä, minimin rajoilla on kiikuttu vain ja menty omalla käyrällä. Noh, tästä nyt kuitenkin on tullut kunnon show ja ihme, ettei viimeisetkin rippeet minun maitotaloudesta ole kaatunut kaikkeen epäilyyn ja stressiin. Toki olen itse näppärä akka tekemään asiasta jutun, kun minua epäillään, mutta niin vaan kannatti tälläkin kerralla. Tänään nimittäin minuun valettiin uskoa, luottamusta ja itsetuntoani siveltiin ihanilla ylisanoilla, joita en muista kuulleeni kovinkaan paljon viimeisen kolmen kuukauden aikana. Ei sillä, olen aikuinen ja pärjään kehumattakin, mutta oma kannan kirjauksen ”tulee niukasti maitoa” vastapainoksi sitä vaan ehkä kaipaisi jotain. Imetysohjaus – sitä me kokeiltiin tänään.

Sanon vielä tähän väliin, että imetysohjaus on jotain, mikä pitäisi kuulua jokaisen ensisynnyttäjän lukujärjestykseen vakiona. Heti pian kotiutumisen jälkeen tai jopa kotona.

Kun en erinäisten mahavaivojen takia halua pojallemme korviketta antaa ja koska on tarkoitus häntä imettää, en halua alkaa etsiä sopivaa korviketta myöskään. Jos haluaisin pulloruokkia häntä, kävisin tietysti korvikesäädön läpi, mutta koska valintani on ollut imetys, käyn sen säädön läpi. Tuli lopulta mitta täyteen kasvun kyttäämistä, joten varasin ajan Terveystalolle Sirkku Sauralle, jotta voimme tarkistaa kireän kielijänteen. Imetys ei nimittäin aina ole ollut aivan mutkatonta ja halusin nyt vain tietää tämäkö tässä on taustalla mahdollisesti. Sirkku totesikin jänteen vähän kireäksi, mutta hänen tyyliin kuuluu konsultoida imetysohjaajaa, mikä meidän tapauksessa olikin tosi hyvä juttu. Konsultoinnilla tarkoitan sitä, että hommaan itse imetysohjaajan käymään ja vakuutus joko korvaa sen tai ei. Ajattelen asian niin, että ihan sama kuka maksaa, kunhan kaikki kivet on käännetty ja saadaan lapsi kasvamaan kunnolla.

IMETYSOHJAUS

En saanut kuitenkaan Sirkun suosittelemaa imetysohjaajaa käymään ja mietin pari päivää mitäs nyt. Lopulta laitoin sähköpostia eräälle naiselle, joka on kaikkea mahdollista samassa paketissa: imetysohjaaja, osteopaatti ja kätilö. Ensin oli tarkoitus, että hän tulee käymään, mutta hänen aikataulut menivät niin, että minä tallustelin hänen luokseen. Tein sen tänä aamuna ja siitä olenkin nyt aivan tohkeissani. Ensilumi ja kaikki maassa, Black Week ja aurinkokin paistoi!

Tilitin ensin synnytystarinani hänelle, jotenkin mukava jutella kätilölle siitä, kun hän ymmärtää kaiken täysin ammattinsa puolesta. Selkeästi olen myös päässyt yli koko synnytyksestä, kun pystyin käymään asian läpi sen suurempaa tunnemyrskyä. Kiitos siis vain Tyksin varhaisen vuorovaikutuksen työryhmälle. ♥ Sitten ihastelimme vähän vauvaa ja rupesimme imetyspuuhiin. Vauvaa ei paljon tarvinnut oikeastaan liikutella, kun saimme hänet oikeaan asentoon. Käytiin läpi takanojat ja kainalotkin. Vauvan niska kaipasi avaamista ja sitä imetysohjaaja osteopaattina teki siinä samalla. Pojan pää rentoutui huomattavasti ja takanojakin onnistui loistavasti. Herumisen hitaus tuotti vähän kiukkua loppua kohti, mutta niin vaan lapsi sai mahansa täyteen.

Sain hyviä vinkkejä käynnillä ja mikä parasta, kunnon ohjausta asentoihin liittyen sekä vauvan niskoja avattua, jotta hän saa päänsä kunnolla taakse. Hän oli itsekin niin onnellinen ruokailun päätteeksi, että siitä oli mahtavaa jatkaa käymään Skanssissa ostamassa imetysteetä sekä tilliä. Kuulemma tilli nostattaa maitoa. 😀

imetystee

niin parasta

En oikeasti muista milloin olen viimeksi ollut näin iloinen kuin imetysohjauskäynnin jälkeen. Oli ihanaa kuulla ”te teette hyvin yhteistyötä” ja että maitoa on ihan varmasti. Käynnin jälkeen oli oikeasti kunnon janokin, sellainen kuin maidon noustessa synnytyksen jälkeen. Täytyy toivoa, että tämä riittää ja voidaan unohtaa ne huonon kasvun puheet.

Ja ainiin, kielijännettä ei tarvitse leikata, niska vaan kaipaa huolenpitoa ja availua, ellei se nyt ala pysyä auki. ♥

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *