Hae
Mari Hietala

Loman ensimmäinen kohde: Rauma

Raum Rome Paris. Pääsispä Pariisiin, mutta ei, Raumalla ollaan. Rauma on aika usein meidän lomilla se ensimmäinen kohde, jonka kautta lähdetään pohjoisen suuntaan ja niin tälläkin kerralla. Lapsen kanssa on tosi kiva pilkkoa ajamisia lyhyempiin osiin, koska ihan tänne Raumallekin tullessa huuto alkoi Laitilan jälkeen.

Ollaan viihdytty täällä jo pari päivää. Lauantaina tultiin ja huomenna jatketaan matkaa. Eilen aloitettiin päivä pienellä ulkoilulla ja myöhemmin päivällä käytiin haahuilemassa CIttarissa. Tänään mentiin keskustaan kaupoille. Löysin Cubuksesta itelleni housut ja Lindexistä käytiin nappaamassa uimapöksyt lapselle. Lounaspäikkäreitten jälkeen mentiin pulkkailemaan ja kävelemään rappusiin. Veivasin raput kolme kertaa läpi ja nyt taas mietin miksei Turussa tuu koskaan lähdettyä mihinkään rappusiin. Meidän lähellä ei vaan ole moisia oikein missään ja se on ihan tylsää.

rauma

Viherkäisessä käytiin kahtomassa kukkia. Haaveilen jo omista krookuksista!

vanha rauma rauma

Krookusten lisäksi ostoslistalle menee suksiboksi, vaikken kyllä olisi uskonut meidän olevan sellaisia ihmisiä. Kyllä se nyt kuitenkin vaan on niin, että sukset pitää saada reissuun mukaan, kun nytkin meidän jokaisella lomakohdepaikkakunnalla olisi täydelliset hiihtokelit. Olen oikeastaan koko talven haaveillut hiihtämisestä, mutta eipä ole tullut käytyä. Tyhmää. Lisäksi haluaisin joskus mun lumilaudan mukaan Vimpeliin, jotta voisi käydä Lakiksella vähän kokeilemassa.

Muita juttuja tänään: voi vaalit. Aloitin päivän lukemalla persujen ja kokoomuslaisten vaalilupauksia. Paras oli yksi persu, joka lupasi leikata tukkansa. Hän oli kovasti saanut ääniä. Mietin, että yhtä hyvillä lupauksilla voisin itsekin pyrkiä eduskuntaan. Jos lupaan tuoda kuukkelit takaisin etelään? Minua pyydettiin itse asiassa ehdolle pari vuotta sitten, mutta se tuli niin äkkiä, etten oikein keksinyt mitään asiaa mitä lähtisin ajamaan varsinaisesti. Metsät olisin tuolloin halunnut pelastaa, mutta se ei enää riitä, kun meillä on varhaiskasvatuskriisi, ilmastokriisi, sotekriisi ja huonosti voivat lapset kouluissa. Pitäisi pelastaa koko maailma ja se on ihan liikaa. Onnea siis heille ketkä ajavat suomalaisten asioita, toivottavasti saadaan velkahommat kuntoon ja ihmiset voimaan paremmin.

Nyt loppuu tämä paatos ja menen saunaan. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *