Hae
Mari Hietala

Toisenlainen alkoholiongelma

Huomenta! Nukuttiin vähän myöhempään kuin olin ajatellut, mutta tuli kyllä valvottuakin normaalia pidempään, kun oli kaikkea puuhaa pääsiäistä varten. Leipastiin ensin pizza ja sitten kinderpiirakka, jota en ollutkaan tehnyt moneen vuoteen. Käytiin lenkillä (juostiin taas pätkä!) ja kaupassa, jonka jälkeen vasta kerkesi pesemään pyykkiä ja pohtimaan mitä kaikkea tarvisi pakata mukaan, kun lähdemme Ähtäriin.
Ähtärin reissu on taas ajankohtainen. En edes muista kuinka pitkä perinne Ähtäri pääsiäisenä oikein on, mutta sinne mennään taas ja Joni pääsee mukaan toista kertaa. Hän lähti mukaan vuosi sitten keskelle tuntemattomia pohjalaisia, mutta ei se tainnut loppujen lopuksi edes olla kovin hankalaa, sillä meidän Ähtärin porukka on kaikki jotenkin niin lupsakoita. Sinne voi tulla kuka vaan eikä tarvitse kauaa ihmetellä miten päin olisi, kun voi huomata, että meidän kanssa on tärkeintä olla justiin niin kuin on eikä mitään muuta.

Käytiin eilen myös Alkossa. En tiedä milloin viimeksi olen ostanut sieltä jotain, mutta eilen ostin. Alkoholitonta skumppaa! Minulla on sellainen pieni alkoholiongelma tässä, etten ole juonut tammikuisen Urheilugaalan jälkeen pisaraakaan alkoholia. Perimätieto kertoo, ettei pitkän tauon jälkeen kannata eikä saa juoda itseään tainnuksiin, koska siinä voi käydä huonosti.. Niinpä minä nyt olen hoitanut tämän pääsiäisjutun sillä tavalla heikon puoleisesti, kun en ole treenannut pohjalaista tapaa juoda ihan koko valtakunnan kautta, kuten sanontakin sanoo.
Miten tässä näin pääsi käymään? Entisaikojen kunnon litrahuuli ei ole juonut alkoholia koko vuonna? Juu niinpä. Me ollaan vaan lenkkeilty, urheiltu ja ulkoiltu kaiket viikonloput. Ei siinä mitään viinaa kerkeä juomaan.

Ajattelin kokeilla varovaisesti edes yhtä lonkeroa. Voi vain olla, ettei sen enempää mene alas. Ajatus humalasta tuntuu todella kaukaiselta ja vaivaannuttavalta tilalta. Onko siellä puolen langoilla ketään kellä on kokemusta pitkän tauon jälkeen alkoholin nauttimisesta? Kannattaako juoda ollenkaan?
Seikkailut Ähtärissä vuonna 2018, 2017, 2016 ja 2015.

2 kommenttia

  1. Susanna kirjoitti:

    Juurihan tuossa tuli 3,5 kk:tta oltua ilman alkoholia ja en näe miksi alkoholin nauttiminen tauon olisi vaikeaa. Jos muutaman lasillinen skumppaa tai viiniä juo niin ei kai siitä kukaan tainnuksiin mene. Vai onko jollain niin huono viinapää? ?

  2. Mari kirjoitti:

    No mulla itseasiassa on tosi huono viinapää. Tuun humalaan jo yhdestä vähän ? Ja tarkotin juomisella tässä enemmän sellasta epäsivistynyttä ottamista, ihan tosissaan pohjanmaan kautta ?? Mut joo, täytyy nyt vaan hörppiä sivistyneellä tyylillä ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.