Hae
Mari Hietala

Arkiviikon askareet: ulkoilua ja neulomista

Huomasin taas viikon kuluneen, enkä ole tehnyt yhtään vanhan ajan arkipostausta, vaikka ajatus niistä tuntuu edelleen ihan parhaalta. Joku siinä on, kun on päästänyt vuosia sitten itsensä luisumaan pois kyseisestä tavasta, ettei sitä niin helposti sitten saa takaisin päivärutiineihin. Varsinkin, kun elämä on niin erilaista kuin ennen. On metsäretkiä, on neulomista, on ruuanlaittoa ja kaikkea muuta. Kun kello tulee illalla kymmenen, tulee kiire nukkumaan, koska olisi pitänyt olla jo tunti sitten.
Tällä viikolla on nimenomaan ollut metsäretkeilyä ja neulontaa. Pidettiin me yksi lepopäiväkin, mutta silloin googletin aivan liian kauan norjalaisia nettikauppoja läpi yhden langan perässä. Kerron siitä tuonnempana lisää.

Maanantaina mamma meni.. Ei vaan me menimme lehtometsään Ruissaloon. Oli ihanan lämmin ilma, joten teimme iltalenkin Ruissalossa. Näimme isokoskelon uiskentelemassa meidän telekkälammessa ja sekin oli ihana. Kaikki oli ihanaa.

Tiistaina joimme ensimmäiset parveketeet tälle kesää. Hyvin tarkeni, olihan tuo tiistai viikon lämpimin päivä. Päivän metsä löytyi Pernosta, mutta kerron myöhemmin siitä lisää ihan omana postauksenaan. Rymysimme metikössä niin pitkään, että jalat huusivat apua ja ajoimme kotipizzan kautta kotiin. Se oli ihan hyvä idea, sillä tunsin vasta kolmannen palan kohdalla kuinka minussa alkoi vähitellen taas kiertää veri.

Viikon pari keskimmäistä iltaa uhrasin Dale Garn Eco Wool 1231 Mørk Olive -metsästykselle. Huonoin tuloksin. Sitä löytyy parista norjalaisesta nettikaupasta, mutta yksi ei suostu toimittamaan Suomeen ja toinen ei ole vastannut mitään. Se toinen sattuu sijaitsemaan Ålesundissa ja voin nyt hokea viime vuonna Heimebane-sarjasta oppimaani letkautusta jävla Ålesund. Ah, se tyydyttää tässä tilanteessa todella. Joka tapauksessa, chattasin jopa Dale Garnin kanssa facessa ja utelin miksi lankaa ei vain voi lähettää Suomeen. Heidän mielestään se on kallista ja työlästä.

Keskiviikko oli meidän lepopäivä, joten kävimme vain kävelemässä ulkona pienen kierroksen. Onnenpensas ja herukkaruusu kukkivat. Aika veikeitä ja nättejä.

Eilen kävimme kunnon lenkillä ja ihailimme kukkivia koivuja. Odotan innolla allergiaoireiden alkamista. Tavallaan siis toivon, että tämä olisi vuosi, kun niitä ei tule.

Neulomishomma saatiin onnelliseen loppuun, sillä norjalaisten ollessa nihkeitä, ajattelin vain nyt käyttää langan loppuun ja mennä tämän työn kanssa sitten paikalliseen lankaliikkeeseen katsomaan, millä langalla sitä voisi jatkaa. Ettei tarvitse sen enempää kuluttaa aikaa turhaan googlettamiseen vaan keskittyy olennaiseen ja neuloo tämän työn loppuun. Sitä ei enää paljon ole jäljellä nimittäin, tämä viimeinen hiha vaan ja kaulus.
Näiden arkisten käänteiden saattelemana hiljennymme kohti viikonloppua, kunhan nyt ensin menen vielä käymään töissä. Täytyy nyt just lähteä, jos aion ehtiä. Vi ses!

2 kommenttia

  1. M.T. Ainasoja | mtainasoja.fi kirjoitti:

    Koivun siitepölymäärien kohoaminen onkin lähipäivien siitepölyennusteessa. Ei kiva. Toivottavasti olisi hillitty siitepölykevät!

  2. Mari kirjoitti:

    Nyt on vielä pysynyt maltillisena eikä kyllä mitään oireitakaan onneksi ole ollut, mutta saa nähdä, kun tuo tuosta tossahtaa kunnolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.