Hae
Mari Hietala

Ensimmäinen isänpäivä

Ensimmäinen isänpäivä meillä valkeni omalta kohdaltani eri tavalla kuin olin toivonut. Unelmissani olisin leipaissut täytekakun jo heti aamulla ja tarjoillut aamukahvit heräilevän isän luo sänkyyn, mutta todellisuus… Noh, vauva on keskiviikkoisesta neuvolakäynnistä lähtien herännyt kahden tunnin välein yöllä sekä viikon verran aikaistanut koko ajan rytmiään heräten ensin puoli yhdeksältä ja loppuviikosta jo seitsemältä. Tänään hän päätti aamun olevan kello viisi ja jokelsi sängyssään tunnin ennen kuin päästi parit nukahtamisitkut. Nukkui tunnin. Olin ihan rikki, koska isänpäivä enkä todellakaan jaksanut nousta. Onneksi sain kuitenkin myöhemmin aamulla annettua kortin ja lahjan, etten nyt ihan turha emäntä kuitenkaan ollut. Kakun leipasin iltapäiväkahvin kaveriksi. 🙂

Muillakin elokuisilla on samaa ilmoilla rytmien suhteen. Yöllä herätykset kahden tunnin välein ja herätys viideltä. Mitähän lie kolmen kuukauden hulinoita tämä on, kehitys nimittäin ainakin on huimaa tällä hetkellä! Kädet ovat alkaneet löytyä ja tänään tuijoteltiin jo varpaitakin. Jokellus on mahdotonta hymyilystä sekä satunnaisesta ääneen nauramisesta puhumattakaan. Ihanaa aikaa seurata päivisin, mutta öisin ei niinkään. 😀

Kovin painava tuo meidän poika ei vieläkään ole vaan painaa siis hieman yli 4 kiloa tällä hetkellä. Pituutta löytyy ainakin 57 cm, varmaan nyt jo sen 58 cm. Neuvolassa oli kirjattu kantaan, että äiti ei ole huolissaan pojasta, mutta nyt alan vähän miettiä pitäisikö sitten olla. Painoa on grammamääräisesti tullut kuitenkin sen, mitä tarvitseekin. Huomaa varmaan, että luen Imetyksen tukea kuin raamattua, kun puhun grammamääräisestä kasvusta. 😀 Meillä on tosi hyvä meininki ollut jo pidemmän aikaa täällä kotosalla, mutta aina kun käyn neuvolassa, kaikki jotenkin romahtaa. Tähän asti mikään ei ole ollut oikein, vaikka täällä kotona meillä kyllä on kaikki just hyvin. Hän kehittyy nimittäin ihan samoin kuin ikäisensä ja on hereillä ollessaan ihanan iloinen sekä puhelias. Vähän siis vaikeaa olla huolissaan, kun en tiedä mistä ja miksi pitäisi olla. Täytyy kai selvitellä mikä juttu.

Meidän ensimmäinen isänpäivä oli joka tapauksessa just hyvä! ♥

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.