Hae
Mari Hietala

Rahapäiväkirja viikko 49

Näin joulun lähestyessä ei mielessä pyöri ihan päällimmäisenä rahan säästäminen eikä järkevä talous. Tänään osa suomalaisista saa tililleen veronpalautukset, mutta omalla kohdallani se ei tunnu oikein missään, sillä mun veronpalautussumma on jotain 60 euroa tänä vuonna. Parempi toki sekin kuin mätkyt.
Kaikesta huolimatta juuri nyt joulun aikaan on se aika, kun nimenomaan pitäisi muistaa mihin oma talous venyy ja jättää joululahjat ostamatta, mikäli muuten joutuisi rahoittamaan lahjat pikavipeillä. Juuri eilen nimittäin radiossa useaan otteeseen uutisissa kerrottiin kuinka suomalaiset joutuvat ottamaan pikavippejä maksaakseen laskunsa ja vuokransa. Ihan hullua! Ei niin voi oikeasti tehdä, se ei ole normaalia.
huppari (mainoslinkki)  Gina Tricot – farkut Cubus
Tässä mun viime viikon rahapäiväkirja, josta toivottavasti ei jää puuttumaan mitään. En kirjoittanut ylös vaan kuvittelin, että voisin tilin tiedoista vaan katsoa mitä meni ja mihin, mutta todellisuudessa se ei ollutkaan ihan niin helppoa.

Maanantai:
Töissä kahvia 1,20 e
Lounas 7 e
Ruokaa Supermarketista 18,05 e
Tiistai:
Töissä kahvia 1,20 e
Lounas 7 e

msm-mömmöä (mainoslinkki)

maailman paras käsivoide (mainoslinkki) 

Keskiviikko:
Töissä kahvia 1,20 e
Lounas 7 e
Auton tankkaus 20 e
Torstai:
Supermarket 3,90 e
Viikon lotot sun muut Veikkaus 10 e

Perjantai:
Töissä kahvia 1,20 e
Lounas 7 e
Iltakahvit Coffee Housessa 9,70 e
Msm-mömmöä Prismasta 9,95 e
Lauantai:
Supermarketista ruokaa 19,45 e
Sunnuntai:
Supermarketista leivontavärkkejä yms 8,15 e
Ginasta 2 hupparia 25,20 e
Prismasta vähän lisää leivontavärkkejä yms 22,17 e
Veikkaus 10 e

Kulutin siis viikon aikana ruokakauppaostoksiin hieman normaalia enemmän: 62,22 e. Normaalia enemmän siksi, kun ostokset sisälsivät piparkakkumuotteja, leivontalehden ja käsirasvaa. Normaalia enemmän meni myös töissä lounaisiin, kun en syönyt omia eväitä yhtenäkään päivänä. Yhteensä hussasin töihin 32,80 e ja kahvitteluun ulkona muuten vaan 9,70 e. Muita satunnaisia kuluja oli 65,20 e. Koko viikko 189,37 e, hyhhyh!
Aika hyvin tuhlattu taas. Tällä viikolla otan vähän rauhallisemmin rahan suhteen, kunnes taas ensi viikolla kilautan kolikoita autokorjaamon kassaan sen verran, että hirvittää jo valmiiksi.
Ostatko sä paljon joululahjoja tänä vuonna?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.