Hae
Mari Hietala

Parasta pukeutumisessa just nyt: merinovilla

* postaus sisältää mainoslinkkejä

Lokakuun loppupuolella kävin kuvaamassa yhden Tepsin matsin jäätävissä olosuhteissa. Olin onneksi sullonut kuvausreppuuni miehen merinovillaisen aluspaidan, joten tauolla pelaajakäytävän vessassa vaihdoin hieman vaatetusta siinä toivossa, että tarkenisin vielä toisen puoliajan jäätymättä ihan pystyyn. Kuinkas ollakaan, merinovillapaita lämmitti ihanasti eikä mulla ollut mitään ongelmia keskittyä kuvaamaan matsia.

Ihastuin paitaan niin paljon, että pidin sitä koko loppuillankin päälläni ja nyysin seuraavaan futismatsiin ihan suosiolla heti lähtiessä käyttööni saman lämpövaatteen. Siitä se ajatus sitten lähti ja aloin miettiä, että omaan vaatekaappiin on saatava myös merinovillaa. Googletin yhden viikonlopun luonnonkuituisia vaatteita, mutta en tilannut mitään. Seuraavalla viikolla ihan sattumalta eksyin Cubuksen sivuille ja löysin heiltä merinovillaisia neuleita kaikenlaisissa väreissä. Oli pakko lähteä ihan livenä ihmettelemään Cubukseen niitä ja myös ostaa yksi omaan vaatekaappiin, ettei tarvitse miehen paitoja käyttää.

Merinovillaneule on ihana. Se päällä ei tarvitse jäätyä, mutta se ei silti hiosta myöskään. Merinovilla hengittää ja sen huoltoon riittää usein vain tuuletus.

Merinovillaneuleita myydään toki muuallakin kuin Cubuksessa. Nellyltä löytyy myynnistä yksi Dagmarin merinovillaneule ja Kekäleeltä Makian tummansininen neule, joka näyttää kivalta. Makian versio ei ole 100 % merinovillaa kuitenkaan, mutta tämä Clairen hieman halvempi on.

neule ja farkut Cubus – kengät Clarks
Merinovilla on ehkä parasta, mihin olen hetkeen rahani laittanut. Ostin sitä vähän lisää juuri viikonloppuna Scandinavian Outdoorin ystävämyynnistä, kun satuin juuri hyvään aikaan yhden laarin viereen, jossa hinnoittelijan kädestä vietiin suoraan kaikki Inari-paketit. Nappasin siitä itselleni ja äitilleni merinovillakerrastot. Nyt saa talvi tulla, me ollaan valmiita!
Ensikerralla kun ostat vaatteita, kiinnitä huomiota materiaaliin! Se tekee todella paljon!

Yksi kommentti

  1. Nimetön kirjoitti:

    Hyvä, että sulla sattui olemaan merinovillainen paita mukana, joka lämmitti. Itsekin tykkään merinovillasta, sillä se lämmittää. Palelen aina talvisin, joten sitä materiaalia tulee käytettyä useasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.