Hae
Mari Hietala

LAIHDUTTAMISESTA JA UUSIN LIIKUNTAINNOSTUS

Hyvien tapojen tuominen osaksi jokapäiväistä arkea ja elämää ei tapahdu ikinä kerralla vaan pitkällä aikavälillä, kun sinnikkäästi vain jatkaa tiellä, jota pitkin on lähtenyt kulkemaan etsiessään parempaa oloa. Ei tarvitse odottaa uutta vuotta tai seuraavan vuoden elokuuta, sillä päätöksen paremmista elintavoista voi tehdä nyt heti. Jos ei tiedä mistä aloittaa, voin kertoa kuinka minä aloitin.
Ongelmani oli syöminen. Niin kuin varmasti aika monille meistä. Söin tavallaan ihan hyvin, mutta en kuitenkaan. En syönyt kuin yhden lämpöisen aterian päivässä, joten iltaisin kulutin leipää ja suklaata. Näistä suurempana ongelmani koin suklaan. Tein vuoden alussa päätöksen, etten saa ostaa kokonaisia suklaalevyjä enää kaupasta, mutta patukoita sain. Osaan totaalikieltäytymisen, mutta tarkoituksena on muokata omia elintapojaan sellaisiksi, että niiden kanssa voi elää normaalia elämää tästä ikuisuuteen. Niinpä en tietenkään halunnut luopua suklaasta kokonaan.
Vähitellen se auttoi. Sokerin syömisen vähentäminen toi tilalle aidon nälän, piti saada oikeaa ravintoa sen sijaan, että tungin sisälleni palmuöljyä kaiket illat. Samaan aikaan tapasin ihmisen, jonka kanssa opin syömään myös toisen lämpöisen aterian päivän aikana ja sekös teki aineenvaihdunnalle ihmeitä. Tuli nälkä, tuli laihempi olo. Se muutti ajatusmaailmaa ja ymmärsin, mistä tässä kaikessa on kyse. Pitää tulla nälkä, jotta tietää aineenvaihdunnan toimivan. Kun aineenvaihdunta toimii, laihtuu.

Tietysti sillä on väliä mitä syö, mutta siihen voi kiinnittää huomiota enemmän sitten, kun on huomannut tarvitsevansa enemmän oikeaa ravintoa suklaan sijasta. Annoskoot ja kasvisten lisääminen on sellainen jokapäiväinen tasapainosirkus, mutta sitä se saakin olla. Se kuuluu elämään.
Henkinen muutos koko matkalla on se juttu, mikä takaa onnistumisen. Täytyy ymmärtää miksi muutosta on tekemässä. Kun löytää hyvän olon, tietää olevansa oikealla tiellä. Sen jälkeen hyviä tapoja alkaa vyöryä lisää ja lisää niin kuin minä vyöryn kaupassa kohti kermajuustohyllyjä kerta toisensa jälkeen.
Liikunnalla on ollut suuri merkitys omalla kohdallani tällä matkalla. Sitä on harrastettu läpi vuoden ja viime aikoina vielä enemmän, kun ei ole enää allergioita tai muitakaan ongelmia häiritsemässä. Viimeisin uusi löytö on ollut jooga. Se toi tähän viikkoon ihmeellisen rauhan. Joogaan joutuu keskittymään kunnolla ja samalla kuuntelemaan itseään koko ajan. Omaa hengitystä ja miltä minusta tuntuu. Joogan lopuksi kehon valtaa ihana lämpö ja myrkyt alkavat poistua.
9 kuukautta on kulunut siitä, kun halusin muuttaa elämääni ja se todella on muuttunut. Asun eri paikassa eri miehen kanssa, olen laihtunut 6 kiloa, tiedän miten syödä suklaata kohtuudella, pystyn kävelemään 10 kilometriä, pystyn hölkkäämään jonkun verran ja aloitin juuri eilen päiväni aurinkotervehdyksellä. Suunta elämässäni ei koskaan aiemmin ole ollut niin oikea kuin nyt ❤️

2 kommenttia

  1. Hanna kirjoitti:

    Ihanan positiivinen teksti! Juuri jotain tällaista kaipasin tähän lauantaiaamun (*köh* yli puolessapäivässä mennään jo *köh*) letkeään fiilikseen. Kiitos 🙂

  2. Mari kirjoitti:

    Eipä mitään!! 🙂 Hitaat aamut on parhaita 😉 Joskus ne luisuu puolen päivän yli, mutta eihän se mitään..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.