Hae
Mari Hietala

Yhtäkkiä on taas ilta

Taas on lauantai ja ilta. Kaikki päivät menevät ihan jäätävää vauhtia ja joka ilta sitä ihmettelee kuinka kello voi taas olla noin paljon. Tavallaan se on hyvä asia, sillä odotan sitä aikaa, kun vauva jaksaa jo olla vähän hereilläkin ja seurustella, vaikka toisaalta en tietenkään haluaisi vauva-ajan olevan ohi liian nopeaa. Joku muukin varmaan tunnistaa ajatuksen, vai?

Olen huomannut meidän vauva-arjen todennäköissti olevan jokseenkin erilaista lisämaidon antamisen takia. Maidontuotantoni taitaa laahata pahoin perässä, sillä vauva ei ole tyytyväinen kuin päivän muutaman imetyskerran jälkeen. Jos olisimme saaneet alusta asti pelkästään imettää, olisimme todennäköisesti olleet vielä enemmän ihmeissämme useaan otteeseen miten tämän nyt saa nukkumaan ja mitä tämä nyt haluaa. Lisämaidon kanssa on liian helppo laittaa paita takaisin päälle ja todeta, että jos sitten korviketta loput. Joskus tosin se korvikemäärä on ollut vaivaiset 30 milliä ja sitten tulee olo, että luovutin taas liian helposti. Toinen puoli on se, että jos on imettänyt jo tunnin, kai sen pitäisi alkaa jo vähitellen riittämään? On kamalan vaikeaa vetää raja johonkin, jos jää odottamaan vauvan sylkäisevän nännin suustaan joskus. Meillä sitä harvemmin tuntuu tapahtuvan, ennemmin hän nukahtaa tissille ja suuttuu, jos yrittää laittaa hanat kiinni.

ilta

Tänään me käytiin jopa aamulenkillä! Tosin se oli kyllä puolilta päivin, mutta aamupalan jälkeen silti. Olisi kiva aina ehtiä heti aamusta ulos, sillä se piristää yhtä hyvin kuin aamutee, jota en tällä hetkellä viitsi kofeiinillisena versiona juoda ollenkaan. Sitten taas imetettiin, syötiin ite, imetettiin, imetettiin lisää ja äsken tein omenakaurapaistoksen. Vauva nukkuu ja tässä yritän pikakirjoittaa, koska heräämisen hetki voi olla koska tahansa. Sitten taas imetetään ja ihmetellään iltavilliä, se on kolmen tunnin nukutus aina ysin jälkeen. Siitäkin pitäisi jotenkin päästä eroon, sillä toisen meistä pitää käydä töissäkin.

Nyt täytyy syödä, jotta ehtii senkin tehdä tälle illalle. 😀


Seuraa blogiani instassa, facessa ja Bloglovinissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.