Hae
Mari Hietala

Luontokohde Somerolla: Metsäkoivulan polku

Lähiseudun luontopolkuja internetistä hakiessa törmäsin kerran Somerolla sijaitsevaan Metsäkoivulan polkuun. Internet lupaa Metsäkoivulan polun tarjoavan jylhiä jyrkänteitä, tulipaikan eksoottisessa paikassa sekä useita metsälampia. Ihastuin ajatukseen varsinkin metsälammista, sillä luontopolku veden äärellä on aina kiinnostava ja sitä paitsi tuntuu, ettei Turussa varsinaisesti mitään lammikkoreittejä oikein ole (Savojärven kierros on jo nähty). Niinpä tänä aamuna heräsimme varhain ja lähdimme ajamaan kohti Someroa, sillä Metsäkoivulan polku oli nähtävä.

Tavallaan oli ihan hyvä, että siitä oli aikaa, kun olin lukenut Metsäkoivulasta. Jos olisin tarkemmin ajatellut jylhiä jyrkänteitä, korkeuseroja ja sitä, ettei reittiä suositella huonojalkaisille, olisin ehkä ymmärtänyt reitin vaativuuden. Tahkis sitä ehkä yritti kommentoida jossain välissä, mutta en tietenkään kuunnellut, koska olin päättänyt nähdä tämän paikan. Onneksi loppujen lopuksi vain noin 3-4 kohtaa polusta olivat raskaana olevalle turhan vaativia ja niistäkin selvittiin. Alussa oli pari hiukan jyrkkää nousua, joista ensimmäisessä meinasin vähän horjahtaa jään takia. Onneksi oli tukeva ote lähimmästä katajasta. Sitten oli vielä yksi vaikea lasku ja sen jälkeen nousu, mutta siinä ne. Missään muualla en ollut lähellä onnettomuutta kuin ihan alussa. 🙂

Nämä pienet liikkumisrajoitteeni eivät poistaneet sitä kuinka paljon nautin koko retkestä. Tykkäsin tosi paljon polun vaihtelevuudesta ja jopa vähän niistä jyrkänteistä, joilta näköalaa piisasi. Etenkin lammikko nimeltä Pohjaton oli todella kiinnostava ja haluaisin sen nähdä myös sulana. Parin kilsan jälkeen reitti oli pelkästään helppo, ei enää mitään kiipeilyitä tai laskuja. Vain vanha metsäkoneura ja Rakkaudentienä tunnettu metsätie.

metsäkoivula

metsäkoivula

kevätliri

pohjaton

Pohjaton

pontikkapuro

Pontikkapurolla olisi myös ollut tulipaikka

patikointi

metsäkoivula

metsäkoivula

evästauko

metsäkoivula

lämmin

Metsäkoivulan polku menee mielestäni ihan kärkeen kaikista Varsinais-Suomen luontopoluista. Luin polun olevan yksityisten henkilöiden uurastama, joten ketä ikinä olettekin, kiitos tästä. ♥

Koko retken aikana törmäsimme vain yhteen ihmiseen, korppeihin ja hevosiin, vaikka parkkipaikka oli täysi kun lähdimme pois. Parkkipaikka tosin tässä kohteessa on aika pieni, joten kannattaa suunnata paikalle ajoissa, jos mielii päästä metsään. Tie oli ihan hyväkuntoinen, vaikka hiekkatie olikin. Ja tosiaan: en suosittele raskaana oleville.


MUITA LUONTOKOHTEITA

Piikkiön Linnavuori

Hyyppärän luontopolku

Kangenmiekan kierros

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.