Hae
Mari Hietala

Lomapäivä kaupungissa: shoppailukierros ja kävelyllä Ruissalossa

*Sisältää mainoslinkkejä

Palasimme torstaina Kihniöstä takaisin Turkuun ja eilen olikin ohjelmassa lomapäivä kaupungissa. Lähdin keskustaan ostoslistan kanssa tarkoituksena ehtiä myös käymään jossain pikaisella lounaalla ennen Ruissaloon suuntaamista.

Aloitin kierrokseni lankakaupasta ja pelkäsin etten ehdi mihinkään muualle, koska mulla tuppaa menemään Ilossa aina todella kauan, kun on pakko kiertää kaikki vyyhdit läpi. Nyt varsinkin, kun en ollut marraskuun alun jälkeen käynyt ollenkaan. Lopulta valkkasin yhden turkoosin Aara-vyyhdin, 3 mm ChiaoGoot sekä virkkuukoukun. Virkkuukoukku siksi, että ajattelin tehdä yksistä jämälangoista patalappuja.

Lankakaupasta kipitin kohti Hansaa. Ruohonjuuresta ostin Boho Green Make Upin aivan loistavan meikkipuuterin, joka loppui minulta joitakin kuukausia sitten. Sen ensimmäisen sain PR-näytteenä ja nyt oli pakko ostaa lisää. Paras voidemainen meikkipuuteri, jota olen koskaan käyttänyt. Stockalta kävin nappaamassa Laveran aurinkovoiteen kasvoille, koska olen alkanut jo täristä auringon ja lumen yhteisvaikutuksesta. Olen ihan varma, että onnistun polttamaan naamani joku kaunis päivä auringonsäteiden heijastuessa hangesta.

Shoppailukierrokseni meni myös kirjakaupan kautta, sillä halusin vihdoinkin käydä pyydystämässä *Islantilaisia neuleita -kirjan. En usko, että aion koko loppuelämääni tehdä pelkkiä islantilaisneuleita, mutta voisin yhden miesversion neuloa sitten, kun saan omani valmiiksi. Kirjasta on helppo poimia ohje, eikä tarvitse nettiä sen takia selata kaiket illat.

Syömässä kävin kalliisti, Fazerin kahvilassa. Istuin pöytään, jonka molemmilla puolilla neljän hengen pöydissä oli minun vieressäni laput, että ethän sitten istu tähän, koska korona. Ei mennyt aikaakaan, kun joku rouva istahti juuri sellaiseen kieltomerkittyyn pöytään ja kun hänen ystävänsä tuli paikalle, ystävä mutisi ettei siinä voi istua. Turkulaisrouva vastasi hänelle ”niin mutta ei se meitä koske”. Jos olisin yhtään kiivaampi persoona, olisin saattanut sanoa ääneen asiasta pari sanaa.

LOMAPÄIVÄ HUIPENTUI LUONTOON

Lounaalta kävelin jokirantaan niin lujaa kuin täyden mahani kanssa pääsin ja hyppäsin Tahkiksen kyytiin. Lomapäivä kaupungissa riitti, joten ajelimme Ruissaloon tarkoituksena käydä katsomassa näkyisikö siellä vielä varpuspöllöä, joka oli alkuviikosta vielä bongattu sieltä. Ei nähty, mutta keli oli kyllä aivan ihana. Aurinko lämmitti! ♥

jäniksenjäljet

ruissalossa

linturuokinta

Reilun tunnin verran kävelimme ja lopuksi kävimme vielä katsomassa kasvitieteellisessä, mitä pistokkaita siellä olisi tarjolla nyt ostettavaksi. Muutama jööti metsäkaktuksen pistokas olisi ollut, mutta emme ostaneet tällä kertaa. Meillä on aika hyvin kaikki viherkasvipaikat tällä hetkellä varattuina, kun talvi ei vienyt yhtään kasvia mukanaan ihme kyllä. Näin kevään tullen kyllä tekee mieli mennä kiertelemään kasvikauppoja, mutta ei minulla ole mielessä yhtään kasvia, jonka välttämättä haluaisin.

Vielä on lomaa jäljellä: tänäänkin lähdetään ulos kameroiden kanssa! Ihanaa lauantaita sulle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.