Hae
Mari Hietala

Vuosi 2018

1. Mitä teit vuonna 2018 sellaista, jota et ole tehnyt aiemmin? Kävin lenkkeilemässä metiköissä, joissa en ollut koskaan aiemmin käynyt. Esimerkiksi Maskun Karevansuo, Hauninen Raisiossa ja Pomponrahka. Asuin keväällä pari kuukautta Turun Pernossa poikaystäväni silloisessa yksiössä ja siinä on kaksi asiaa, joita en ollut ikinä ennen tehnyt! En villeimmissä unissanikaan ollut ajatellut asuvani jossain Pernossa ja toisaalta en ole koskaan aiemmin asunut kenenkään yksiössä. 90 cm leveä sänky kahdelle oli aika hauska etenkin toukokuussa, kun alkoi olla kuumemmat kelit. Perno oli kyllä varsinainen kokemus, mutta on se Raisiokin aikamoinen paikka. Sielläkään en ollut ikinä aiemmin asunut, mutta nyt asun. Vuoden aikana tuli myös soitettua itselle ambulanssi pari kertaa, joista viimeisin ennen joulua, kun kaaduin ja löin pääni. Kävin vuonna 2018 Tyksissä ekaa kertaa ja joulua ennen saatu aivotärähdys oli myös ensimmäinen laatuaan. Siitä tuli mieleeni, etten ole tainnut myöskään ikinä ennen sairastaa influenssaa, mutta sekin tuli tehtyä keväällä. Vielä yksi eka kerta: sain kutsun Urheilugaalaan.

2. Piditkö uudenvuodenlupauksesi?  Täältä voi lukea tarkemmin miten meni. Osittain pidin siis.

3. Synnyttikö kukaan läheisesi? Ei.

4. Kuoliko kukaan läheisesi? Ei.

5. Missä maissa kävit? Etelä-Pohjanmaalla, hihi!

6. Mitä sellaista haluaisit vuodelta 2019, joka ei onnistunut vuonna 2018? Säästää rahaa ihan hitosti!

7. Mikä päivämäärä säilyy muistissasi vuodelta 2018? 23.1. on kova. Ihan jäätävä työelämämasennus päällä, kun en oikein nähnyt järkeä enkä mitään kehittävää siinä, mitä teen enkä toisaalta osannut siltä istumalta sanoa, mitä muutakaan tekisin. Se sama ikuinen ongelma kuin aina. Sitten loppupäivästä tiskilleni eksyi asiakas, jonka asia vaati hieman selvittelyä. Selvittely johti puhelinsoittoon nykyiselle poikaystävälleni ja sain siitä puhelusta jotenkin taas itseni kokoon. Olin niin onnellinen poikaystäväni palvelualttiudesta ja siitä, että tehtiin yhteistyötä asiakkaan hyväksi. (Meillä on siis sama työnantaja, mutta emme olleet koskaan nähneet töissä toisiamme.)

8. Vuoden suurin saavutuksesi? 10 kg laihduttaminen.

9. …ja suurin epäonnistuminen? Se, kun kaaduin ja sain aivotärähdyksen.


10. Kärsitkö vammoista? Juu, aivotärähdys.

11. Mikä oli paras asia, jonka ostit? Merinovillavaatteet. Sanoisin muuten ilmankostutin, mutta poikaystävä sen osti.

12. Kenen käyttäytyminen ansaitsi kiitosta? Ystävät ja poikaystävä Olette ihania!

13. Kenen käyttäytyminen aiheutti ahdistusta/pahaa mieltä/jotain muuta negatiivista? Muutama kuka jääköön nyt nimeämättä.


14. Mihin käytit suurimman osan rahoistasi? Asumiseen ja syömiseen?

15. Mistä innostuit eniten? Olen kuullut vihjailuja siitä, että olen kova innostumaan vähän kaikesta. Vaikea siis nimetä vain yhtä. Innostuin ainakin joogasta, valokuvauksesta taas uudelleen ja hyvinvoinnista.

16. Mikä albumi / kappale tulee muistuttamaan sinua vuodesta 2018? Jaa-a. Ei ole mitään tiettyä.


17. Verrattuna tähän aikaan viime vuonna, oletko nyt

a) onnellisempi vai surullisempi? Onnellisempi!

b) lihavampi vai laihempi? Laihempi!

c) rikkaampi vai köyhempi? Rikkaampi, ehkä.

18. Mitä olisit toivonut tekeväsi enemmän? Lenkkeileväni nyt loppuvuodesta, mutta sitten tuli vähän kaikenlaista.

19. …entä vähemmän? Tuskastelua erinäisten fyysisten ongelmien kanssa oli ihan tarpeeksi. Koivuallergia, kaikki sen ristiallergiat ja syksyllä mystiset iho-ongelmat. Eww.


20. Kuinka vietit joulua? Raumalla.

21. Jos voisit mennä ajassa taaksepäin ja muuttaa yhden hetken menneestä vuodesta, mikä se olisi? Se hetki, kun vedin hupun päähäni ennen pientä alamäkeä ajatellen ”laitan tän hupun, jos kaadun ja lyön pääni”. Mun olis pitänyt kävellä eri kautta eikä vaan suoraan siihen mäkeen, sillä seuraavalla askeleella kaaduin ja löin pääni. Ärsyttää vieläkin.

22. Rakastuitko vuonna 2018? Todellakin

23. Kuinka monta yhden illan juttua sinulla oli? Ei yhtään.

24. Mikä oli mieluisin tv-sarja, jota seurasit? A Discovery of Witches oli aika jees. Ja siis Lucifer oli kyllä ihan paras!!

25. Vihaatko tällä hetkellä ketään, jota et vihannut viime vuonna samaan aikaan? En.

26. Mikä oli paras lukemasi kirja? Aki Hintsa – voittamisen anatomia.

27. …entä musiikillinen löytö? Five Finger Death Punch.

28. Mitä halusit ja sait? Mietin pitkään, mitä vastaan tähän, mutta tämän tapahtumaketjun muistan: halusin bestiksen, jonka kanssa voisin potkia ja katsoa jalkapalloa. Ja sitten myös sain sellaisen

29. Mitä halusit, muttet saanut? No lottovoitto ei vieläkään ole kohdannut pankkitiliäni. Kumma juttu.

30. Mikä oli vuoden suosikkielokuvasi? Näin koulutat lohikäärmeesi.

31. Mitä teit syntymäpäivänäsi? Olin töissä ja illalla söin kakkua kotona.


32. Mikä yksi asia olisi tehnyt vuodestasi äärettömän paljon tyydyttävämmän? Ilman sitä kaatumistakin olisin pärjännyt. Ja ilman koivuallergiaa.

33. Miten kuvailisit vaatemuotiasi vuonna 2018? No ihan koko vuotta en kulkenut huppari päällä vaan välillä syksyllä löysin vaatekaapistani jopa kauluspaitoja. Kesällä pidin aina samoja shortseja, kunnes ne eivät enää oikein pysyneet päälläni. Ensi kesäksi täytyy keksiä uudet shortsit.

34. Mikä sai sinut pysymään järjissäsi? Rakkaus, metsät, liikunta, kirjoittaminen ja valokuvaus.

35. Kenestä julkisuuden henkilöstä pidit eniten? Elina

36. Mikä poliittinen puheenaihe säväytti sinua eniten? Ilmastonmuutos.

37. Ketä kaipasit? Hmmm. Eeeen mä tiedä!

38. Kuka oli paras uusi tuttavuus? Joni

39. Kerro elämänohje, jonka opit vuonna 2018. Marismi: Aika on rahaa. Varsinkin vapaa-aika. Ja toinen: Jos se ei parane niin se pahenee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.