Hae
Mari Hietala

Korona löysi meidätkin

Vaikka emme ole ruokakauppaa kummemmissa paikoissa käyneet, korona saavutti meidät. Mies sai virallisesta testistä positiivisen tuloksen sunnuntaina, tehtyään ensin 4 negatiivista kotitestiä. Minä en yhtään kotitestiä tai muutakaan ole tehnyt, luulen meidän kaikkien sairastaneen enemmän ja vähemmän tässä sivussa. Itselläni on viimeksi lauantaina ollut ehkä hieman oireita, en oikein ole varma kuitenkaan… Oireet ovat niin lieviä, että ne voivat hyvin johtua tästä vauvaelämästäkin. Kotitestistä en uskonut olevan hyötyä, kun miehellekään eivät mitään näyttäneet, vaikka hän kuitenkin oli eniten kipeä. Hänen pahin oireensa oli kurkkukipu. Vauvasta ei myöskään ota kukaan selvää, mutta ehkä hän on jo parantunut, kun on kaksi päivää ollut erittäin iloinen ja energinen.

Vauvan osalta tuli huono omatunto, kun olen häntä herätellyt päiväunilta sen ristuksen päivärytmin takia ja sitten hänellä onkin ollut joku saaterin korona?! Tauti ei meillä kellään ole nostanut kuumetta, joten eipä sitä vauvastakaan osannut ajatella, että hän olisi kipeä. Kun ei hänkään nyt mitenkään kamalan kitisevä ole ollut muuta kuin muutamana iltana… Ennemmin ajattelin, että masuun sattuu tai hampaat vaivaa.

Meidän piti eilen mennä 5-kuukautisneuvolaan, mutta sekin piti siirtää tämän koronahomman takia. Miehelle ei ole kukaan soittanut virallisesta karanteenista, mutta hän nyt pysyy neljän seinän sisällä, kunnes on kaksi oireetonta päivää takana. Itselläni on jo ne kaksi oireetonta päivää nyt alla, joten voin vapaasti liihotella ulkona. Tosin emme voi mennä ulos vauvan kanssa, koska nyt on taas yli 10 asteen pakkaset. 😀 Toivon todella, ettei koronasta jää meille kellekään mitään pitkäaikaisvaivaa. Etenkin omat keuhkoni haluaisin pitää kunnossa, kun eivät muutenkaan ole vahvin alueeni.

Kukapa olisi arvannut koronan iskevän? Niin se vaan silti tuli. Kaksi vuotta välteltiin ja sitten se löysi viime metreillä meidät. Onpahan ainakin sitten sairastettu ja voidaan mennä eteenpäin elämässä. Kohti tavallisia influenssoja ja rhinoviruksia.

2 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Miksette voi ulkoilla yli -10asteessa?
    Meillä nukkuu vauva pihalla vielä -20c:ssa…

    • Mari H kirjoitti:

      Neuvoiloiden mukaan alle vuojen ikäsen lapsen pakkasraja on -10 ja minä noudatan sitä. Perusteluna tälle rajalle on siis kylmä hengitysilma, joka saattaa aiheuttaa keuhkoärsytysoireita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.