Hae
Mari Hietala

Äitiysloma alkoi, mitäs sitten tehdään?

Äitiysloma on asia, jolle en elämäni aikana montaakaan ajatusta ole uhrannut. Onhan tämä kaikki muutenkin ihan uutta kokonaisuudessaan, kun kukapa olisi arvannut minun edes olevan joskus vielä raskaana. Luulin, ettei tällasta tule tapahtumaan ollenkaan ja sen myötä äitiyslomakin on hyvin eksoottinen juttu, mutta niin vaan täällä on nyt siirrytty lomailun puolelle. Kunnes tuo lapsi haluaa ulos.

Olen sitä mieltä, että hän voisi nyt hetken vielä malttaa, sillä minä haluaisin nauttia hetken tästä lähes kesälomalta tuntuvasta ajasta. En nimittäin ole ollut kesälomalla pitkään aikaan heinäkuussa ja nyt voin leikkiä, että olen. 😀 Sillä erotuksella, etten pysty ihan samoja asioita tekemään kuin lomalla yleensä, mutta saanpahan kuitenkin nukkua ja mennä juuri niin kuin itseä huvittaa. Ajattelinkin nyt kertoa, mitä olen meinannut tällä kaikella ajalla tehdä muuta kuin nukkua päiväunia ja rämpyttää sääennusteita läpi viileyden toivossa.

Tänään aloitin tämän uuden elämän aamulenkillä. Oli kuuma ja erittäin hiki, mutta jaksoin käpsytellä jopa reilun kolmen kilometrin verran. Käveleminen oli yllättävän helppoa tänään, mutta ei näiden tuntemusten kanssa juhlia voi koskaan, sillä huomenna voi taas olla ihan eri tilanne. Kuten eilen, oli ihan kamalat alavatsajomotukset enkä yhtään tiedä, mistä nekin johtuivat tai mitä tuolla mahassa tapahtui. Joka tapauksessa, ajattelin yrittää liikkua mahdollisimman paljon synnytykseen asti.

KALENTERI TÄYNNÄ

Olisi myös mukava vääntäytyä kahvittelemaan eri ihmisten kanssa keskustaan, mutta en oikein tiedä vielä missä välissä tätä harrastaisin, kun olen tähän pariin ekaan viikkoon jo hyvinkin lahjakkaasti täyttänyt kalenteriani kaikenlaisilla jutuilla. Esimerkiksi huomenna menen hammaslääkäriin. Ajan varaaminen oli aikamoinen puserrus itseltäni, mutta niin vaan suoritin senkin tänään. Nyt voin sitten olla tyytyväinen, kun vihdoin sain aikaiseksi tämänkin. Olisin mennyt jo tuhat vuotta sitten, jos olisin päässyt kunnalliselle suoraan, mutta palveluseteleitä he vain lykkäävät ja sitten on kamala arvonta kaikista yksityisistä mihin menisi.

Torstaina on neuvola ja perjantaille en vielä ole keksinyt mitään. Ensi viikolla tiistaina menen verikokeisiin ja ehkä kampaajalle sekä keskiviikkona neuvolalääkärille. Kuulemma sitä seuraavalla viikolla varmaan taas neuvolaan ja katsoo nyt tuleeko lääkäriltä lähetettä syystä tai toisesta äitiyspolille vai mennäänkö tässä loppuun asti ilman ylimääräisiä ultria.

Näiden virallisten menojen lisäksi mulla on toki ohjelmassa asunnon siivoilua ja järjestelyä, se kun ei vaan tunnu loppuvan koskaan. Olisi kiva saada kaikki epämääräiset paperikasat hoideltua ennen vauvan tuloa niin, ettei täällä ole mitään ylimääräistä ja sitten voi vaan keskittyä olennaiseen. Siivoilun suhteen olen sellainen joka päivä vähän jotain -ihminen, kun ei tässä viitsi riuhtoa ihan hirveästi. Meillä on sisällä taas 27 astetta lämmintä, ollut jo kohta viikon putkeen.

Olen kyllä ihan ikionnellinen, kun äitiysloma vihdoin alkoi. Ihanaa päästä kokemaan tämäkin ja olla tosiaan just niin kuin haluaa. Seuraavaksi taidan mennä huilaamaan sohvalle ja tutkimaan sääennusteita tuleeko illalla ukkonen vai ei. 😀


Seuraa blogiani instassa, facessa ja Bloglovinissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.