Hae
Mari Hietala

Mustikkainen hyydykekakku reunavuoalla

Kun tulin maanantaina töistä, minua odotti täällä dominopohjainen hyydykekakku, jonka mieseläin oli taiteillut synttärikakuksi. Vanheneminen ei tuntunut yhtään niin pahalta, kun sai syödä mahansa täyteen superhyvää kakkua.
Laitoin kakusta kuvan tietysti instastooriin ja sain kyselyitä reseptistä. Ajattelin jakaa sen nyt täällä, että pääsevät muutkin herkkusuut joskus kokeilemaan.

175 g dominoita
40 g voita sulatettuna

1 prk (200 g) kuningatarrahkaa
4 dl vispikermaa
1 dl mustikkasosetta
0,5 dl sokeria
5 liivatelehteä

kiille:
mustikoita
2 dl herukkasekamehua
3 liivatelehteä

Murskaa dominot hienoksi muruksi ja kaada joukkoon voisula. Painele seos reunavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen teon ajaksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa, lisään joukkoon rahka ja mustikkasose. Sulata pehmenneet liivatelehdet tilkkaan kuumaa herukkasekamehua ja kaada se ohuena nauhana kermaseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita ja laita hyytymään jääkaappiin noin tunniksi.

Asettele mustikat hyytyneen täytteen päälle. Laita liivatelehdet kylmään veteen hetkeksi pehmenemään ja sulata ne sitten pieneen tilkkaan herukkasekamehua. Kaada se 2 dl:n herukkasekamehua ja varovasti kaada mehu mustikoiden päälle niin, että ne peittyvät. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

Irroita reunavuoka varovaisesti.


Jouluversion tästä saa vaihtamalla keksit pipareihin, kuningatarrahkan piparkakkurahkaan ja mehun glögiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.