Hae
Mari Hietala

Perinteinen kevätretki Sauvossa

Viime keväänä alkoi helposti saavutettavissa ja yleisesti tunnetuissa luontokohteissa olla kovasti tunkua koronan takia, joten aloimme etsiä vähemmän suosittuja metsäretkikohteita. Tämä tarkoitti sitä, että saatoimme valita jonkun random metsikön kohteeksi, kun sattui ohiajaessa näkymään tosi kiva sammaleinen metsänpohja tai maastokartassa näkyi katkoviivoja (hiekkatiet ja polut). Yksi tällaisista retkistä suuntautui viime keväänä Sauvoon ja nyt voi jo sanoa sen olevan perinteinen kevätretki, koska oli pakko tänään mennä katsastamaan tienoot taas. Oli nimittäin viime vuonna niin kiva kokemus, kun näimme tikat soidintouhuissa, miljoonasti perhosia, kotkan sekä kevättä rinnassa lentelevät korpit.

Aloitimme tänään kierroksen ihan vaan kävelemällä hiekkatietä pitkin. Toinen vaihtoehto olisi ollut kiivetä todella jyrkkää metsäkoneen jälkeä pitkin ylös metsään, kuten viime vuonna, mutta minun tilani huomioon ottaen kevensimme hieman. Eteen avautui upeat pellot ja yhdellä pellolla oli yksi kurkipariskunta hengailemassa. He huusivat niin että kalliot raikuivat ympärillä, taustalla tikan rummuttaessa ja palokärjen kiljuessa kauempana. Peipot lauloivat ja muutkin pikkulinnut olivat innoissaan kauniista kevätpäivästä.

peltomaisema

krookukset

kurjet

Sitruunaperhoset olivat heränneet ja nähtiinpä yksi nokkosperhonenkin. Meri kimmelsi pienen matkan päässä ihanan sinisenä ja aurinko lämmitti. Kävimme kääntymässä kolmen kilometrin päässä ja palasimme samaan suuntaan, josta tulimmekin. Käännyimme kohti peurojen ruokintapaikkaa. Nousimme pitkän mäen ylös evästaukopaikalle, jossa vuosi sitten myös istuimme.

kuusimetsä

meri

raskausmaha

kuksakahvi

En yhtään tiedä kenen mailla seikkailimme, mutta siellä oli mielettömän rauhallista ja hiljaista. Vain lintujen äänet, ei mitään muuta. Ei ihmisiä, ei mitään. Tuollainen erämaa tekee niin hyvää. ♥ Nyt kelpaa taas elää viikon verran betonin keskellä ennen kuin pääsee taas luontoon. Seuraavana viikonloppuna taidetaan nimittäin tehdä kevätretki sekä lauantaina että sunnuntaina, kun on luvattu todella lämmintä keliä. 🙂


Seuraa seikkailujani instassa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.