Hae
Mari Hietala

ARVONTA: TPS:n huivi ja historiikki

Olin eilen Turun Urheilutoimittajien Kerhon syyskokouksessa syömässä ja tekemässä urheilijavalintoja. Paikalla oli yllättävän paljon porukkaa ja vähemmän yllättävästi jalkapallo puhututti jälleen. Turkulaiset jakautuvat niin vahvasti kahtia mitä Interiin ja Tepsiin tulee, vaikka onhan Varsinais-Suomessa paljon muitakin seuroja.
Monska käytti yhden puheenvuoron, jossa totesi ruotsalaisten kohtelevan mediaa eri tyylillä kuin Suomessa on totuttu. Se kuulosti hyvältä, sillä onhan urheilutapahtumassa paikalla olevat median edustajat niitä, joiden kautta tapahtuma ja ylipäätään koko seura saa sitä kuuluisaa näkyvyyttä. Lisäksi median edustajat ovat töissä, jolloin minusta he ansaitsevat kunnioitusta seuralta.
Uskon, että minua nuorempi sukupolvi tulee olemaan niitä, jotka jättävät menemättä niihin tapahtumiin, joissa mediaa kohdellaan kuin he olisivat rasite. En minäkään halua antaa palstatilaa blogistani niille seuroille, joiden tapahtumissa kuvaamassa käyminen on tehty liian vaikeaksi. Näitä ei onneksi kovin montaa ole vastaan tullut, vaikka joskus onkin ollut yksittäistapauksia.
TPS on seura, jonka kanssa minun on ollut helpoin toimia. Kaikki on aina sujunut heidän kanssaan hyvin, vaikka menneellä kaudella vähän enemmän kaikenlaisia ärsyttäviä turvatoimia olikin. Se ei ollut TPS:n vika kuitenkaan vaan jokseenkin kiinni sarjatasosta ja paikallisesta poliisista. Pressissä oli myös ihanan usein huomioitu mediaväki, kun tarjolla varsinkin loppukaudesta oli pullaa. Mmm!

Nyt on niin, että haluan arpoa kuvassa näkyvät TPS-aiheiset asiat kaikkien mustavalkohenkisten kesken instagramissa. TPS on itselleni ollut kuvauselämäni pelastus Turussa (ja Raisiossa) asuessani ja toivon tulevasta kaudesta vauhdikasta. Ainakin siellä on jo mun pari lempparia tehneet sopparit ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.