Hae
Mari Hietala

Viikonloppu edessä ja retkeily mielessä

Kun vuosi sitten lähdimme kesälomaretkelle Norjaan, pakkasin mukaan ikivanhan makuupussin kuvitellen pärjääväni sillä ihan heittämällä. Jo ensimmäinen yö osoitti minun olleen erittäin paljon väärässä ja kylmähän minun oli, vaikka yön alin lämpötila oli 9 astetta. Ennen reissua hankkimamme teltta oli hyvä, mutta makuupussini ei tosiaan ollut enää ihan nykypäivää.
Olen koko kevättalven ja kevään tiedostanut, että se makuupussi pitäisi hankkia, koska kyllä minä haluan mennä telttailemaan ja retkeilemään ihan kunnolla. Valokuvauksenkin kannalta on paljon helpompaa könytä teltasta ylös aamuyöllä kuvaamaan maisemia kuin herätä kotona neljältä ja lähteä autolla johonkin. Niinpä vihdoin eilen tein ostopäätöksen uudesta makuupussista ja tulipa siinä jotain muutakin ostettua, kun Partioaitan kassakoneeseen kilahti 308 euroa meikäläisen pankkikortilta.
Tänään tuhlaritytön seikkailut asfalttiviidakossa saivat jatkoa, sillä töiden jälkeen meillä oli Tahkiksen kanssa treffit Raision Kuninkojalla ja reilun tunnin ihmettelyn jälkeen päädyin ostamaan itselleni rinkan. Koska täytyyhän sitä makuupussi ja muut vermeet jollain kantaa sinne telttapaikalle, missä se sitten ikinä lieneekään.
Nyt on siis rahat tuhlattu retkeilyvarustefirmojen hyväksi ja enää tarvitsee sopia Tahkiksen kanssa minne lähdetään telttailemaan. Sekään ei ihan satavarmaa ole mennäänkö huomenna vai vasta viikon päästä. Minä tietysti haluaisin heti testaamaan uutta makuupussia ja rauhoittumaan luontoon, mutta toisaalta yölämpötilat vähän jännittävät.

Nämä kuvat otettiin pari viikkoa sitten pieneltä päivälenkiltä Paimiosta. Kävimme kiertämässä noin 4 kilometriä metsässä ihan vain palauttavana lenkkinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.