Hae
Mari Hietala

Seuraava käänne vaateostolakossa: tilasin lankoja

postaus sisältää mainoslinkkejä, merkitty *-merkillä
Kävin eilen kahvilla yhden emännän kanssa, jolla ennen muinoin oli myös blogi. Hän on duussi, muistatteko vielä? Juteltiin kahvien, bageleiden ja muffinssien äärellä, kunnes poistuimme eri suuntiin. Minun piti mennä asioille, joten päätin käväistä Stockan yläkerrassa ihan ensimmäisenä. Sieltä palasin alas, kävelin itsevarmasti Zaran läpi H&M:n kotiosastolle ja lopuksi painelin ihan vaan Akateemiseen kirjakauppaan, koska rättikaupat riittivät hetkeksi. Zara ällötti suorastaan. H&M ei ihan yhtä pahasti, mutta vähän silti. Kauniita kuoseja, mutta haluanko edes tietää sitä kaikkea tekokuidun määrää? Zarassa maassa lojuvien rytkyjen lisäksi ahdisti se ihmisten määrä. Niin moni halpojen muovivaatteiden perässä, joiden käyttöikä jää todennäköisesti hyvin lyhyeksi, sillä ne samat tyypit ovat kaivelemassa alelaareja viikon päästä uudelleen.
Jos en olisi kesällä mennyt ostolakkoon vaatteiden suhteen, olisin ollut Zaran alelaareilla kuola valuen suupielestä ihan varmasti. Oooooh halpaa, halpaa, halpaa eikä ajatustakaan sille ovatko nämä halvat rytkyt tuotu Suomeen lentorahtina kaksi kertaa viikossa ja kuinka monta bengalintiikeriä katoaa ostokäyttäytymiseni seurauksena. Bengalintiikerit nimittäin uhkaavat kadota maailmankartalta ilmastonmuutoksen seurauksena, kun heidän ainoa elinalueensa hautautuu veden alle. Isn’t it nice?

Noh, en se minäkään tosiaan puhdas pulmunen ole mitä ilmastonmuutokseen ja kuluttamiseen tulee. Tilasin nimittäin lankoja pari päivää sitten, jotta voin tehdä itselleni villapaidan. Koska en saa ostaa, ostin välineet, joilla voin itse tehdä. Minun oma tuotantolaitokseni tupruttaa ilmaan vain sen, mitä tämän asunnon lämmittämiseen menee ja paljonko syön suklaata siinä samalla. Onneksi meillä on täällä kotona hiilinielu kompensoimassa tuotantolaitokseni kuluja. Peikonlehti nielee sen, mitä tikkuamisesta syntyy, eikö niin. ?

Kova luotto minulla ei vielä ole, että saan koskaan villapaitaa valmiiksi, sillä villasukkienkin tekeminen kuulostaa kovin rankalta. Niitäkin varmaan pitäisi alkaa itse tehdä, kun enää ei ole mummoa, jolta saisi joka joulu lahjaksi uudet villasukat.
Nämä langat tilasin ensihätään: *oliivinvihreää villalankaa ja *mustaa mohairlankaa sen kaveriksi. Jostain syystä toimitus näille on vasta parin viikon päästä, joten vielä hetki joudutaan odotella villapaidan tekemisen ihmettä.
Miten sulla sujuu käsityöt?

2 kommenttia

  1. SariL kirjoitti:

    Olipa ilahduttavaa lukea tällainen postaus vaateasiasta, kiitos siitä!

  2. Mari kirjoitti:

    Ihana kuulla, kiitos! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.