Hae
Mari Hietala

Nyt alkaa säästöprojekti

Vihjailinkin jo edellisessä postauksessa kirjoittavani seuraavaksi rahan säästämisestä uuteen autoon. Tämä ajatus kehittyi eilen sen jälkeen, kun rakas pösöni teki jekun kaupan pihassa ja siis sammui ensin käynnistyttyään. Eikä tämän jälkeen meinannut lähteä enää käyntiin. Virrat toimi ja startti myös, mutta joku muu siellä löi tyhjää. Onneksi lopulta kuitenkin masiina käynnistyi ja pääsimme kotiin. Olisi hippasen ehkä muuten joutunut laittamaan elämän aikatauluja uuteen järjestykseen, että olisi saanut hoidettua auton huoltoon, itsensä kotiin ja seuraavana päivänä töihin. Meillä kun ei nuo julkiset kulje minun työpaikalleni ihan niin sutjakasti kuin voisi kuvitella.
Auton hajoaminen on asia, joka minua vaivaa arjessani kaikista eniten aina. Kun se on ainoa automme, se on ainoa mahdollisuus minulle päästä tienaamaan elantoni. Pösössä alkaa olemaan kilometrejä nyt sen verran, että jo jouluna autohuoltomies kehoitti minua säästämään sukanvarteen uutta koslaa varten. Olin samaa mieltä, mutta ainoat asiat tämän eteen olen tehnyt viimeksi huhtikuussa, kun laitoin tiliasiani kuntoon perustamalla pari uutta tiliä. Ei niillä tileillä mitään rahaa ole, mutta tein ne nyt kuitenkin. Tulevia rahoja varten. Että raha tietää, mihin se menee.
Nyt kun pösö päätti alkaa hankalaksi säikyttelemällä tuolla tavalla, minä päätin ajan olevan kypsä uuden auton hankinnalle vähitellen. Ensin vain pitää säästää rahat.
Rahan säästäminen on vähän kuin laihduttaminen, tämän olen ennenkin ehkä sanonut. Suklaan syöminen pitää lopettaa samalla tavalla kuin kaikki ostaminen. Niin laihtuu ja niin säästää. Joillekin laihtumisessa tukena on julkinen projekti somessa, joten minä päätin tehdä autoon säästämisen kanssa samalla tavalla. Aion olla tulevat kuukaudet teille vastuussa siitä, että saan säästettyä rahaa. Aion kokeilla eri juttuja arjessa, vertailla hintoja, tehdä ostoslistoja, olla ostamatta turhuuksia ja höynähtää pörssikurssien seuraamiseen aivan kuten tällä hetkellä rämpytän sadetutkaa, jossa ei hattaran hattaraa näy.
Tein tänään jo laskelmia säästösumman suhteen. Tein excelin, johon kirjasin päivämäärät ja säästöön laitettavat rahasummat. Jos koko loppuvuoden kesäloman jälkeen säästän joka kuukausi 500 euroa, minulla todennäköisesti voisi kimaltaa uusi auto pihassa kevätauringon kanssa kilpaa ensi vuoden huhtikuussa.
Säästöexcelit ovat siitä hauskoja, että koskaan ne eivät silti tunnu menevän niin kuin on ajatellut. Aina tulee jotain. Niinpä päätinkin tehdä tämän matkan teidän kanssa yhdessä ja kertoa sitten, mitä haasteita joudun selättämään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.