Hae
Mari Hietala

Arkiherkku: mansikkarahka

Kun olin teini, äiti teki usein herkkuhampaan kolotukseen mansikkarahkaa. Ei siis sillä, etteikö meillä olisi muutenkin herkuteltu, mutta siis mansikkarahka kaikessa terveellisyydessään on vaan ihan ylihyvää.
Olen ollut vuosia syömättä mansikkarahkaa, kun ei vaan ole tullut itse tehtyä. Noin pari viikkoa sitten eräänä perjantai-iltana tuli yhtäkkiä olo, että nyt on muuten saatava mansikkarahkaa ja niin me sitten teimme heti lauantaina sitä. Tai siis mies teki, minä nautin lopputuloksesta.
Mansikkarahkan tekeminen on hyvin yksinkertaista. Tarvitset:
1 purkki maitorahkaa
1 purkki kuohukermaa
mansikoita
vaniljasokeria

Vatkaa kerma, ripauta vaniljasokeria maun mukaan (mitä vähemmän, sen terveellisemmän makuista rahkaa) ja sekoita rahkan sekaan. Heitä vielä mansikat mukaan ja rahka on valmis.

Tätä on nyt pitänyt saada 3 kertaa hyvin lyhyen ajan sisään eikä siihen oikein kyllästy. Toimii niin hyvin viikonloppuna jälkkärinä, välipalana ja viimeksi eilen iltapalana pienen treenin jälkeen. Ootko sä herkutellut mansikkarahkalla?

2 kommenttia

  1. Jenna kirjoitti:

    Meillä oli myös tota usein silloin kun olin lapsi, oli herkkua.. Nykyään en ehkä tekisi, kun en muutenkaan maitotuotteita käytä. 🙂

  2. Mari kirjoitti:

    Joo ? tainnut olla muotia joskus 90-luvulla ??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.