Hae
Mari Hietala

SYKSYN SUUNNITELMIA

Aika harva odottaa syksyä innoissaan, vaikka kyseinen vuodenaika merkitseekin usein uusia alkuja. Tenavat aloittavat koulun, itsekin saattaa aloittaa opiskelun, päättää raivata vaatekaapit tai aloittaa jonkun uuden harrastuksen, mitä vaan mitä ikinä keksii ja tekee mieli. Kesän jäljiltä kaipaa jotain uutta pimeneviin iltoihin.
Sitten on meitä, jotka havahdumme siihen, ettei meidän syksyssä ole mitään uutta alkua. On vain sama vanha työ, samat ongelmat, sama koti, sama mies ja samat harrastukset.
Uusissa aluissa ei ole mitään pahaa, mutta olen huomannut minulle tekevän hyvää opetella löytämään omasta arjestani kehitettävää. En voi aina aloittaa uutta, jotta voisin jättää asioita kesken vaan minun täytyy kehittää vanhaa oppiakseni olemaan kärsivällinen ja ehkä jopa parempi ihminen.
hauninen

Tässä siis mun syksyn suunnitelmat ja tavoitteet:

Liikunta ja hyvinvointi

Kaikista eniten inspiroi tällä hetkellä oman kunnon parantaminen pitkillä kävelylenkeillä mieluiten metsissä ja vähän lyhyemmillä hölkkäilyillä. Haluan mun entisaikojen juoksukunnon takaisin ja nyt näyttää siltä, että olen pääsemässä vihdoin sen projektin kimppuun. Eilen käytiin kävelemässä 10 km ja nyt jaloissa tuntuu, ah!
Ulkoilusta tulee mahtava olo ja tekee hyvää lähteä iltaisin ulos, kun on kökkinyt koko päivän sisällä toimistossa. Lenkkeily on myös siitä hauska harrastus, että itselleen voi asettaa vaikka ja mitä tavoitteita. Kilometrimäärät ja vauhti, nälkä kasvaa kunnon parantuessa.

Laihtuminen

Painoni jumitti aika hyvin koko elokuun ja syyskuun alun samoissa lukemissa, mutta nyt on taas suunta alaspäin. Yritän koko ajan kiinnittää enemmän huomiota syömisiin, jotta saisin koko paletin tarpeeksi monipuoliseksi, ettei mistään vitamiineista muodostuisi puutoksia. Puutostilat ovat ärsyttäviä, vaikuttavat ihan kaikkeen ja saattavat olla laihtumisen esteenä (ferritiiniarvot).

Koti

Minut tuntevat ihmiset eivät liene yllättyneitä, kun sanon, että tarvis vähän järjestellä kamoja täällä. Mun vaateosasto on edelleen ihan räjähtänyt käsiin meidän Patton-huoneessa ja tarvisi jatkaa hommia siellä. Haluaisin vielä joku päivä esitellä teille kauniin ja siistin työhuoneen. 
Muut huoneet sentään ovat hallinnassa, mutta valoa kaipaamme tänne. Olohuoneeseen on tarkoitus löytää joskus jostain jalkalamppu (ei mitään vinkkejä hyvistä kaupoista olisi?) ja eteiseen tarvisi jonkun ihan perusvalaisimen, kun vaan saisi aikaiseksi hankkia sellaisen. Piti kesälomalla mennä käymään Valaisin Grönlundilla, mutta ei me sitten ikinä ehditty sinne asti. Kaarinaan on niin kamalan pitkä ;D

Työ ja bloggaaminen

Sinänsä hassua laittaa työ ja bloggaaminen samaan kasaan, vaikka kumpikin ovat aika kaukana toisistaan. Työ bloggaamisesta ja bloggaaminen työstä. Unelmahan olisi blogata työkseen, vähän niin kuin joka toisella bloggaajalla.
Tykkään mun työstä, mutta en tiedä onko mun tarkoitus tehdä samaa koko loppuelämä. Tuskin. Haluaisin löytää oikean suunnan. Rakastan asiakaspalvelua ja tyytyväisiä asiakkaita, mutta en silti näe itseäni perinteisenä myyjäasiakaspalvelijana enkä välttämättä minään verovirkailijanakaan.
Joskus oikean suunnan kanssa on vain pakko odottaa, sillä lopulta se kuitenkin selviää. Ehkä olen nyt asiakaspalvelija ja ihmisten pelastaja tajutakseni sen olevan oikea suunta mulle. Eri asia vain mihin sitä tietä pitkin pääsee.
Sellaiset kevyet sunnuntaipohdinnat tähän väliin. Seuraavaksi ohjelmassa on leipomista, koska kukapa ei suklaatiikerikakkua haluaisi. Leipominen on ihanan rentouttavaa ja tuoksuu hyvältä. Mahtavaa sunnuntaita teille! Kertokaa onko teidän syksyssä uusia alkuja!

2 kommenttia

 1. Nimetön kirjoitti:

  Kuvittelen tehneeni hyvin samantapaista työtä kun sää. Pari vuotta sitten mietin ihan samoja juttuja, ja että haluaisin tehdä töitä ihmisten kanssa mutta en sillai perinteisen asiakaspalvelun muodossa. Mun ratkaisu oli lähteä opiskelemaan sosionomiksi ja tässä valmistumisen kynnyksellä en vois olla tyytyväisempi ratkaisuuni 🙂 Aikuisena opiskelu on ihan erilaista, kun silloin nuorempana kun oli "pakko" opiskella jotain.

  ps.Oon lukenu sun blogia ihan alusta asti ja päädyin aikoinaan sun blogiin hakusanoilla "wow leski" 😀 😀 😀

 2. Mari kirjoitti:

  Olispa hauska tietää millanen mielikuva sellasella ihmisellä on meikäläisen elämästä kuka on seurannu sitä sen 10 vuotta netin kautta 😀 Aika huikeeta, että oot jaksanu lukea näitä juttuja niin kauan!! Ihana! <3

  Oon miettiny paljon kans opiskelua, mutta en mä osaa sitäkään päättää. Aina ku kuuntelen itteäni fyssarin luona, mietin et pitäskö mun oikeasti olla kans fyssari. Sen verran paljon kiinnostaa syyt ja seuraukset miten ihminen toimii jne. Luin ton sosionomikoulutuksen sisällön, mutta joku siinä on itelle semmonen, että ei.. Noh, ehkä se siitä hahmottuu vähitellen 🙂

  Kiitos kommentista! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.